ápr 7, 2021
0 View
0 0

F1: Imola előtt véglegesítik a sprintversenyes terveket

Written by

A Formula–1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali megerősítette, a soron következő Emilia Romagna Nagydíj előtt kívánják véglegesíteni a sprintversenyeket érintő szabályokat, illetve azt is megosztotta, előreláthatóan a július 18-i Brit Nagydíjon próbálják ki először az új formátumot.

Egy évvel ezelőtt két nagydíjat rendeztek Silverstone-ban, az idén ott bonyolíthatják le az első sprintversenyt (Fotó: AFP)


Hirdetés

A „száguldó cirkuszban” az ügyvezető igazgatói posztot az idei évtől betöltő Stefano Domenicali hozta vissza a korábban már kétszer is leszavazott sprintverseny ötletét, s részben átalakította a Liberty Media által eredetileg felvázolt koncepciót, amelyet a hírek szerint a csapatok jól fogadtak, s a február 11-i bizottsági ülésen beleegyeztek, hogy három helyszínen kipróbálják az új formátumot.

Igaz, azóta több versenyző is elmondta, egyáltalán nincs elragadtatva az ötlettől, s a rajongókat is meglehetősen megosztja az elképzelés, úgy tűnik, az első sprintversenyt a július 18-i Brit Nagydíjon rendezik meg, s annak lebonyolítási rendjét a soron következő Emilia Romagna Nagydíj előtt véglegesítik.

Már az utolsó részleteket véglegesítjük, és az a célunk, hogy még Imola előtt a folyamat végére érjünk. Amit ki akarunk próbálni, az nem más, mint egy intenzívebb hétvége, melynek részeként pénteken egy egyórás szabadedzést, valamint egy időmérőt tartunk. Utóbbi fogja meghatározni a szombati sprintverseny rajtsorát, és ennek a futamnak a végeredménye dönt a vasárnapi verseny rajtfelállásáról. Ez nagyobb érdeklődést generálhat, amit a szervezők és a tévétársaságok is kértek” – magyarázta a Rai Radiónak adott nyilatkozatában, és azt is megerősítette, Nagy-Britannia ad otthont az első sprintversenynek.

www.nemzetisport.hu/f1/f1-imola-elott-veglegesitik-a-sprintversenyes-terveket-2819455

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?