márc 1, 2021
9 Views
0 0

F1: a vezetők nem élnek Bahrein oltási ajánlatával

Written by

A Bahreini Királyság felajánlotta az F1-es mezőny versenyzőinek és csapattagjainak koronavírus elleni beoltását, ezt azonban a versenysorozat vezetése a BBC értesülései szerint elutasította – írja a Magyar Távirati Iroda.

A Bahreini Királyság felajánlotta az F1-es mezőny versenyzőinek és csapattagjainak koronavírus elleni beoltását (Fotó: AFP)


Hirdetés

A szahíri versenypálya közleménye szerint Bahrein a nemzeti oltási programját kiterjesztette a királyságban sorra kerülő nagyobb rendezvényekre, eseményekre is, ennek nyomán az F1-ben dolgozók számára a Biontech/Pfizer vakcináját ajánlotta fel. Bahreinben alapvetően öt különböző oltás áll rendelkezésre.

A BBC beszámolója szerint azonban az F1 irányítói nem akarják, hogy a vb-n dolgozók, a versenyzők, valamint a csapatok tagjai korábban sorra kerüljenek, mint azt az Egyesült Királyság egészségügyi rendszerének oltási terve előírja. A Formula–1-ben szereplő tíz csapatból nyolcnak Nagy-Britanniában van a központja – tette hozzá az MTI.

Stefano Domenicali, az F1 új elnök-vezérigazgatója már korábban kijelentette, hogy az F1 nem kívánja elvenni az oltás lehetőségét a leginkább veszélyeztetett emberektől.

Bahrein azért is ajánlotta fel az oltást, mert az idény előtti egyetlen hivatalos tesztet március 12-14-én tartják Szahírban, ahol majd a szezon első versenyét is megrendezik március 28-án. Emiatt az F1-ben dolgozók nagy része 21 napig Bahreinben tartózkodik, ennyi idő alatt mindkét oltás beadható lenne – fejtegeti az MTI.

www.nemzetisport.hu/f1/f1-a-vezetok-nem-elnek-bahrein-oltasi-ajanlataval-2812957

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?