ápr 30, 2021
7 Views
0 0

F1: „A McLaren a megfelelő hely, hogy valóra váltsam a bajnoki álmaimat”

Written by

A Formula–1-es McLaren ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo tisztában van vele, hogy egyelőre nem teljesít a tőle elvárható szinten, de úgy érzi, jól döntött, mert a wokingi csapattal valóra válthatja a bajnoki álmait.

Ricciardo még nem mondott le arról, hogy egy napon bajnokká váljon (Fotó: AFP)


Hirdetés

18. PORTUGÁL NAGYDÍJ
ÁPRILIS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.3013.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁJUS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁJUS 2., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 306.826 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 9., 15.00 Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00 Azeri Nagydíj, Baki

Mint ismert, Daniel Ricciardo némileg váratlanul intett búcsút az akkor még Renault néven futó Alpine-nak az előző évben, és szerződött a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz Jr. helyére a McLarennél.

Bár az ausztrál az első két versenyhétvégén rendre elmaradt az elképesztő formában kezdő Lando Norristól, s legutóbb csapatutasításra el kellett engednie fiatal márkatársát, egyáltalán nem bánta meg a váltást. Az elmondása szerint tisztában van azzal, hogy van még hová fejlődnie, és úgy érzi, a wokingiakkal valóra válthatja a bajnoki cím megszerzéséről szövögetett álmait is.

„A McLaren a megfelelő hely, hogy valóra váltsam a bajnoki álmaimat. Jól érzem magam, még annak ellenére is, hogy egyelőre nem teljesítek a tőlem elvárható szinten. Még csak két versenyen vagyok túl, de már most pozitívak az érzéseim. Úgy tűnik, hogy Lando (Norris) képes a Red Bull tempójára is, és remek hétvégét zárt Imolában” – mondta a Sky Italiának adott nyilatkozatában, majd kitért részletesebben az új márkatársára is.

Szeretem a stílusát, erős, keményen nyomja, és tehetséges. Remek kihívást jelent a számomra, de én felkészültem a küzdelemre. A pályafutásom nagyon jó szakaszában járok, hiszen már van tapasztalatom, ugyanakkor még mindig nagyon motivált vagyok. Nem érzem azt, hogy elértem volna a maximumot” – osztotta meg a gondolatait.

www.nemzetisport.hu/f1/f1-a-mclaren-a-megfelelo-hely-hogy-valora-valtsam-a-bajnoki-almaimat-2823687

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?