máj 27, 2021
27 Views
0 0

Ezzel a kedvcsináló kisfilmmel csalogatnák vissza a nézőket a színházakba: nézze meg Ön is! – Videó

Written by

A kampányt életre hívó Déryné Program partnereként a Nemzeti Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Budapesti Operettszínház, a Thália Színház és a Fővárosi Nagycirkusz vett részt. A kezdeményezés célja a kultúrafogyasztás társadalmi üzenetének erősítése.

(A legfrissebb hírek itt)

A színház visszavár neves színészek segítségével mutatja be, hogy mennyire hálásak a közönség támogatásáért, és várják, hogy a nézőkkel való személyes találkozáson keresztül újra átélhessék együtt a színház varázslatát.

„Az elmúlt több mint egy év embert próbáló volt mindannyiunknak, a színházi szakma sem kivétel ez alól. Mint igazgató, és mint művész is tapasztaltam. A legfájóbb számunkra a bizonytalan ideig tartó várakozás a találkozások nélküli légüres térben. A bennünk rekedt alkotóenergia ugyan folyton új utakat keresett, de a nézőkkel való fizikai találkozás nélkül nem tudott a színház igazi csodája létrejönni. Ezzel a kampánnyal azt akarjuk üzenni a nézőknek, hogy számítunk rájuk, hogy visszavárjuk őket, hiszen biztos vagyok benne, hogy az a szellemi-lelki táplálék, amit a színház nyújt, számukra is hiánypótló. Örülök, hogy ez a közös tapasztalat közös ügy lett, amiből A színház visszavárkampány született”

– fogalmaz Kis Domonkos Márk, Jászai Mari-díjas színművész, a Déryné Program igazgatója.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten fontosnak tartja a nehéz helyzetbe került kulturális szegmens támogatását, így a Déryné Program kezdeményezését azonnal felkarolta.

A pandémiát nem tartom az életünk részének, sem a történetünk bármilyen megszakításának. Rossz és kegyetlen, dramaturgiát nélkülöző horrornak tartom, amelyből fel kell ébredjünk, a függönyök legördülése után folytatjuk e baljós előadás megtekintése előtti kevésbé kalandos, de annál élhetőbb életünket, és azt kívánjuk, rémálmainkban se térjenek vissza ezek a borzalmak. A világnak fel kell ébrednie ebből a szörnyű és sok áldozatot követelő rémséges valótlanságból, és folytatnia, vagy újrakezdeni kell mindent. A valót. Talptól a fejbúbig, földtől az égig. A mindennapok tényszerű megszakítottsága azonban nem elkendőzhető. A művészetekben, a művészek járványhelyzetben felmutatott bátorságának és alkotói józanságának köszönhetően, vélhetően ott folytatódik minden, ahol megszakadni látszottak az addigi alkotói folyamatok – és az élet folytathatóságának érzetében bennünket leginkább ez erősíthet meg. „Az élet él, és élni akar”, mondja a költő, üzenik szavai nyomán a művészek, üzen nekünk az élet. Folytassuk hát még nagyobb szívvel, erővel, hálával, tenni akarással. A színház mindenkit visszavár!”

– foglalta össze a projekttel kapcsolatos gondolatait Fekete Péter, ez EMMI kultúráért felelős államtitkára.

(Ez is érdekelheti: Koncerttel tisztelegnek az egészségügyi dolgozók előtt Veszprémben)

További információk: Malik Andrea / andrea.malik@viziomedia.hu / +36307017852

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/sztarvilag/kultura/kampany-szinhaz-nezok-visszavar-kisfilm/myqc4k5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?