máj 31, 2021
6 Views
0 0

Ezúttal százötven diákot raboltak el Nigériában

Written by

Miután tegnap tizennégy elrabolt diákot és oktatót elengedtek, újabb emberrablás történt Nigéria Niger államában, ahol most diákok tömegét rabolták el ismeretlen fegyveresek, derül ki a helyi hatóságok közleményéből – tájékoztat az MTI. 

Vasárnap írta meg az Index, hogy elengedtek tizennégy áprilisban elrabolt személyt, akikért a helyi sajtó szerint száznyolcvanmillió nairat (mintegy százhuszonnégymillió forint) váltságdíjat fizettek ki. Az afrikai ország északi részén, ahol valóságos emberrablási hullám tombol december óta. 

A most elengedett diákokat és oktatókat áprilisban rabolták el a Greenfield Egyetemről.

A becslések szerint eddig több mint hétszáz gyereket raboltak el hasonló módon. A nigeri állami rendőrség szóvivőjének elmondása szerint a támadók motorkerékpárral érkeztek, és válogatás nélkül lőni kezdtek, majd magukkal vitték a gyerekeket.

Legalább egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült.

Magam láttam húsz-huszonöt állig felfegyverzett embert motoron. Behatoltak az iskolába, és legalább százötven diákot magukkal vittek

– elevenítette fel az eseményeket Abubakar Tegina, az iskola tulajdonosa, aki elmondta azt is, hogy a korábbi célpontok többségével szemben az övé nem bentlakásos iskola, a diákok nem az intézményben élnek, oda csak tanulni járnak.

Az emberrablók tizenegy gyereket elengedtek, mert túl kicsinek találták őket, ráadásul nem tudtak elég gyorsan haladni, majd a diákokon túl egy busz utasait is magukkal vitték – közölte nigeri kormányzó szóvivője elmondta.

index.hu/kulfold/2021/05/31/afrika-nigeria-maganiskola-tomeges-emberrablas-tuszejtes-valtsagdij/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?