márc 31, 2021
2 Views
0 0

Ezt a tájékoztatót küldték ki a háziorvosoknak: kiderült, hogy a szoptatósok olthatóak, de nem veszik előre őket – Sok anyuka bombázta az orvosát emiatt

Written by

A napokban a Blikk is beszámolt a terhes és szoptató nők oltakozása körüli káoszról: egyes háziorvosok semmilyen tájékoztatást nem kaptak ez ügyben, mások pedig már megkezdték a várandós asszonyok oltását.

(A legfrissebb hírek itt)

Müller Cecília országos tisztifőorvos most tájékoztatót küldött a háziorvosoknak, miszerint bár a szoptatós anyukák is olthatók, csak a terhes nőket veszik előre az oltási sorban.

Mint levelében írja, a várandósok oltását a súlyos COVID-19-re való magasabb kockázat indokolja, valamint a koronavírusban szenvedő várandósoknál nagyobb a terhességgel kapcsolatos szövődményeknek a kockázata is. A várandós nőknek szintén regisztrálniuk kell az oltásra, ezt követően pedig a háziorvossal szükséges felvenni a kapcsolatot.

Betöltés…

Az országos tisztifőorvos arra is kitér, hogy a koronavírus szempontjából a szoptatás önmagában nem kockázati tényező, így a korábbi híresztelésekkel ellentétben a szoptató édesanyák nem kapják meg soron kívül az oltást.

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-szoptatos-kismamak-oltasi-sor/qhjrhbb

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?