máj 28, 2021
6 Views
0 0

Ezekkel a könnyed fogásokkal nem terheljük meg nyáron a gyomrunkat!

Written by
Tésztasaláta caprese / Fotó: Balogh Tamás

Tésztasaláta caprese / Fotó: Balogh Tamás

Tésztasaláta caprese

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg penne tészta

2 csomag mini mozzarella

15 dkg piros koktélparadicsom

2-3 szál bazsalikom

4 ek. olívaolaj

4 ek. balzsamecet

Elkészítés

1. A pennét bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. A mozzarellát lecsepegtetjük, félbevágjuk. (Ha csak nagyobb méretű mozzarellát kapunk, kisebb kockákra vágva vagy tépve adjuk a salátához.) A koktélparadicsomot megmossuk, félbevágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, finomra vágjuk.

2. A főtt pennét salátástálba szórjuk, hozzáadjuk az előkészített mozzarellát, a koktélparadicsomot, sóval, borssal, az apróra vágott bazsalikommal, az olívaolajjal, balzsamecettel ízesítjük, lazán összeforgatjuk, és lefóliázva hűtőben kb. 1 óra alatt lehűtjük.

3. Tálaláskor még egyszer összeforgatjuk, és kisebb tálkákba szedjük. Ízlés szerint, friss bazsalikommal díszíthetjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

Recept: Liptai Zoltán

Cézár saláta / Fotó: Győrfi Viktória

Cézár saláta / Fotó: Győrfi Viktória

Cézár saláta

Hozzávalók 4 adaghoz

20 dkg vegyes leveles salátakeverék

4 szál zöldhagyma

2 gerezd fokhagyma

80 dkg körte

2 ek. majonéz, light

1 ek. dijoni mustár

4 ek. almalé (100%-os)

2 kk. szezámmag

60 dkg pirított pulykamell

4 szelet teljes kiőrlésű kenyér (8 dkg)

1 ek. olaj

1 ek. reszelt parmezán sajt

Elkészítés

1. A salátaleveleket leöblítjük, összetépkedjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A körtét megmossuk, kimagozzuk, kockákra daraboljuk.

2. Összekeverjük a hagymát, a majonézt, a mustárt, az almalevet, a fokhagymát, a szezámmagot, és a salátára öntjük. Beleforgatjuk a körtét is.

3. A sült pulykamellet és a kenyeret apró kockákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a húst és kenyeret hirtelen megpirítjuk benne. Tányérra tesszük a salátát, rászórjuk a pirított húst, a kenyérkockákat és a parmezán sajtot.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: Kb. 30 perc múlva

Fotó: Győrfi Viktória

Csicseriborsó-saláta mozzarellával / Fotó: Balogh Tamás

Csicseriborsó-saláta mozzarellával / Fotó: Balogh Tamás

Csicseriborsó-saláta mozzarellával

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg száraz csicseriborsó

2 szál zöldhagyma

15 dkg koktélparadicsom

2 csomag mozzarella

2 mk. mustár

4 ek. olívaolaj

0,5 dl balzsamecet

2 gerezd fokhagyma

1 szál rozmaring

1 szál bazsalikom

1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

1. A csicseriborsót előző este bő hideg vízben beáztatjuk, másnap leszűrjük, és bő sós vízben megfőzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük, kihűtjük. A zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot elnegyedeljük. A mozzarellát lecsepegtetjük, és vékonyabb szeletekre vágjuk.

2. Az öntethez a mustárt az olívaolajal elkeverjük, hozzáadjuk a balzsamecetet és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított rozmaringgal, bazsalikommal, petrezselyemmel, csipenyi cukorral ízesítjük.

3. A főtt csicseriborsót salátás tálba szórjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, a koktélparadicsomot, meglocsoljuk a balzsamos öntettel és összeforgatjuk, Lefóliázva hűtőben lehűtjük. Tálaláskor a mozzarella-szeletekkel kirakjuk a tányért, és ráhalmozzuk a hideg salátát. Kínáljunk hozzá friss pékárut.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Recept: Liptai Zoltán

További több, mint 30.000 recept a recepttar.hu oldalon.
Ezt ajánljuk önnek.

www.blikk.hu/eletmod/gasztro/konnyed-salatareceptek-melegebb-napokra/jyc7etg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?