okt 14, 2020
6 Views
0 0

Ezeken a helyeken nő a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Written by

Ezeken a helyeken nő a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Debrecenben és Nyíregyházán növekszik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: Békéscsabán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Szolnokon, Budapesten és az agglomerációban csökkenő, míg Debrecenben és Nyíregyházán növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 41. héten végzett szennyvízvizsgálatok.

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését – tették hozzá.

Kiemelték: a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei alapján a járvány nem ért véget, ezért a legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató emberek álljanak munkába, menjenek közösségbe, különösen tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira. Kerüljék a zsúfolt helyeket, helyzeteket, kiemelten a zárt térben szervezett rendezvényeket.

Továbbra is szükséges a higiénés szabályok betartása, az arc érintésének elkerülése, az alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, a felületek rendszeres alapos fertőtlenítése, valamint gyakori szellőztetés – írták.

Rekordszámú koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201014-ezeken-a-helyeken-no-a-szennyvizben-a-koronavirus-orokitoanyaga

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?