okt 12, 2020
4 Views
0 0

Ezek a tv- és rádiócsatornák nyertek közel 62,5 millió forintot műszaki fejlesztésre

Written by

A közlemény szerint a nyertesek a pénzt stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjelátviteli és a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására fordíthatják.

(A legfrissebb hírek itt)

A televíziók közül támogatást kapott a Szentgál és a Tatai Televízió, a csabacsűdi Körös Televízió, a Füzesabonyi Városi Televízió, a Régió TV Esztergom, a biatorbágyi Völgyhíd TV, a Soltvadkerti TV, a tahitótfalui Danubia Televízió, a TV Szentendre, a TV Budakalász, a fővárosban a Bonum TV, a Hegyvidék Televízió, a hatoscsatorna és az Apostol TV.

A közösségi rádiók közül a veszprémi Mária Rádió Völgyhíd és Mária Rádió Pápa jogosultsága, valamint Budapesten a 90.9 Jazzy Rádió, a Trend FM, a Magyar Katolikus Rádió és annak 102,6 MHz-en szóló jogosultsága, a kisközösségi rádióknál pedig a siófoki Balaton Rádió és a Rádió Szarvas fejlesztheti technikai berendezéseit.

A pályázat második fordulójának beadási határideje október 16., 16 óra – írták.

Beszámoltak arról is, hogy a médiatanács elfogadta a hatóság televíziós akadálymentesítésről szóló legfrissebb tanulmányát, amelyben azt vizsgálták, hogy 2020 első félévében hogyan és milyen arányban segíti a hallássérült nézőket a hat országos közszolgálati és a két nagy kereskedelmi televízió.

A tanulmány szerint a több mint 4600 vizsgált órában a műsorok mintegy 85 százalékát akadálymentesítették: ez a közszolgálati televízióknál 88,7, a kereskedelmi televízióknál 73,5 százalék volt. A hallássérülteknek nyújtott segítség 98,6 százalékban feliratot, döntőrészt teletext-átiratot jelentett. 1,4 százalékánál volt jelnyelvi tolmács: az M1, az M4, a Duna TV, a Duna World és a TV2 vallási, hír-, információs magazint és fogyatékkal élőknek készült műsorokat adott ilyen segédlettel, az M2-n pedig jelnyelvi narrátorokkal tolmácsoltak egy ismeretterjesztő filmet és néhány animációt.

A médiatörvényben előírt, kötelezően akadálymentesítendő műsoridőt 99,9 százalékosan teljesítették a szolgáltatók, de továbbra is előfordultak tartalmi problémák, például a feliratozás teljes hiánya vagy tartalmi pontatlansága, emellett gyakoriak voltak a szótévesztések és elírások is – olvasható a közleményben.

(MTI)

A legfrissebb hírek egyetlen, könnyen átlátható listában, itt!

EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
Egy trükk, amellyel könnyebb és olcsóbb lesz a vásárlás (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/huszonket-tv-es-radiocsatorna-kapott-penznyeremenyt-fejlesztesre/z8yq9be

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?