máj 26, 2021
9 Views
0 0

Ezek a 2021-es nyári lakberendezési trendek: varázsoljuk otthonunkat vidéki nyaralóvá!

Written by

A nyári lakberendezési trendeket a praktikusság, a természet közelsége határozza meg – kezdi Finta Valéria, az IKEA senior lakberendezési szaktanácsadója – minden a színekről, a növényekről és persze a kényelemről szól. A szezont végig kísérő hangulat középpontjában a pihenés, a kikapcsolódás, a vakációzás és a családdal, barátainkkal töltött idő áll.

Narancs-, sáfránysárga és kék fehérrel keverve

A narancs szín megidézi a nyári naplemente hangulatát / Fotó: Shutterstock

A narancs szín megidézi a nyári naplemente hangulatát / Fotó: Shutterstock

A nyár egyik örök kedvence a klasszikus fehér, amelyet idén a narancs- és sáfránysárga, valamint a kék különböző árnyalatai egészítenek ki. Ezek a egzotikus és ragyogó színek ugyanis megidézik a nyári naplementék hangulatát, a citrusfélék életteli tónusát és a nyári, hűsítő koktélok izét. A klasszikus kék szín pedig a nyugalmat szimbolizálja, miközben felidézi bennünk a legszebb nyári emlékeinket: a felhőtlen ég kékjét, vagy éppen a tenger ragyogását. Divatos a tengerészkék, a víz kék, a szürkés kék, a navy és az áfonyakék árnyalat.

Jó választás a rattan, a juta és a tengeri fű!

Hódítanak a természetesen anyagok, így idén a különböző rattan, juta, illetve tengeri fűből készült darabokkal biztosan nem lövünk majd mellé. Legyen az egy fotel, egy zsúrkocsi, egy lámpaernyő vagy éppen egy rattan keretes tükör, netán egy-két tárolódoboz. Az ilyen stílusú bútorok köré pedig rendezzünk be egy igazi otthoni dzsungelt! A növényeinket természetesen szintén rattan vagy tengeri fűből készült virágtartókba tegyük. Az otthonunk így olyan érzetet kelthet, mintha egy vidéki hétvégi házban ébrednénk minden reggel.

Főszerepben a halak

Főszerepben a hal minta / Fotó: IKEA

Főszerepben a hal minta / Fotó: IKEA

A tengerparti vagy éppen a balatoni nyaralást idézi meg az egyik idén nyáron divatos minta is. A főszerepbe ugyanis a halak kerülnek. Szalvéta, tálca, törölköző vagy éppen egy LED-es fényfüzér? Csak rajtunk múlik, melyiket választjuk!

www.blikk.hu/eletmod/divat/lakberendezes-trendek-2021/5mbydh2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?