jún 3, 2021
8 Views
0 0

„Ez volt életem egyik legrosszabb napja” – A Trónok harca színésznőjét 10 órán keresztül kínozták a sorozat forgatásán

Written by

Bár mellékszereplő volt, de Septa Unella karaktere mégis emlékezetes volt a Trónok harcában, aki a Főveréb által vezetett szekta tagjaként nem csak a Tyrell-család életét nehezítette meg, hanem Cersei Lannistert arra kényszerítette, hogy meztelenül sétáljon végig Királyváron, miközben a nép a régenskirálynőt ócsárolta. A kocka aztán elég nagyot fordult, hiszen a hatodik évad zárórészében Unella találta magát Cersei karmai között, a vallási fanatikus nőt alakító Hannah Waddingham pedig mindenre számított, csak arra nem, hogy a forgatáson a valóságban is kínok-kínját kell majd átélnie.

(A legfrissebb hírek itt)

A jelenet, amelyben Cersei Lannister (Lena Headey) "vizeskínzásnak" vetette alá áldozatát / Fotó: HBO

A jelenet, amelyben Cersei Lannister (Lena Headey) “vizeskínzásnak” vetette alá áldozatát / Fotó: HBO

„Körülbelül tíz órára szíjaztak hozzá egy fából készült asztalhoz. Kijelenthetem, hogy a szülés mellett ez volt életem egyik legrosszabb napja. A Cersei-t játszó Lena Headey számára sem volt kellemes, hogy folyadékot kellett locsolgatnia az arcomba és én sem rajongtam az ötletért. Az ehhez hasonló pillanatokban el kell gondolkoznia az embernek azon, hogy vállalja-e a nehézséget, vagy inkább kihátrál és elkezd amiatt reklamálni, hogy nem ez van a szerződésében.

A legviccesebb része az egésznek az volt, hogy a rendező Miguel Sapochnik utána teával és szendviccsel a kezében jött oda hozzám és kérdezte meg, hogy jól vagyok-e. Mondtam, hogy nem túlzottan. Erre ő azt felelte, hogy nemrég tudta meg a stábtól, hogy tényleg vizeskínzásnak vetettek alá. Csak annyit válaszoltam, hogy tudom, első kézből tapasztaltam…” – mondta a legutóbb a Ted Lasso első évadában látható Hannah Waddingham a Collider podcastjában.

Egészen hihetetlenül hangzik, hogy az egyik készítőnek fogalma sem volt, mi megy a színfalak mögött, ráadásul a színésznő elmondása alapján nyomot is hagyott rajta a 10 órán keresztül tartó kínzás. „Alig tudtam beszélni, mert a Hegy fogta be a számat, miközben sikítoztam. Egy énekesnő számára elég ijesztő, ha így elmegy a hangja, ráadásul zúzódások is voltak rajtam, olyan volt, mintha megtámadtak volna” – tette hozzá Waddingham. aki a Lancel Lannistert alakító Eugene Simonnal futott össze nem sokkal borzalmas forgatási élményei után a hotelben, aki arról számolt be, hogy az elmúlt négy napot azzal töltötte, hogy ürüléken keresztül mászott, négykézláb.

A két színész meg is egyezett abban, hogy a Trónok harcán való munkához hozzátartozik, hogy a szereplőket valami hasonló, borzalmas élménynek tegyék ki a készítők. A Trónok harca legnagyobb fegyveres összetűzését, a 8. évad 3. részében látott deresi csatát a stáb 55 éjszaka alatt forgatta, a legzordabb időjárási körülmények között dolgoztak, este 6-tól reggel 5-ig, gyakran mínusz 10 foknál is hidegebb levegőn, így a sztárok kollektíven is megtapasztaltak valami hasonlót.

A Trónok harca sárkányos előzménysorozata, a House of the Dragon visszafogottabb lesz ennél.

A 2022-ben érkező House of the Dragon több száz évvel az anyasorozat előtt játszódik majd, és az egyik főszereplő, az Alicent Hightower bőrébe bújó Olivia Cooke korábban arról beszélt, hogy a Trónok harcához képest a sárkányos spin-off kevesebb, nők elleni erőszakot fog tartalmazni. „Nem tudnék részt venni egy olyan sorozatban, ahol öncélú, a női szereplők ellen elkövetett erőszakot mutatnak, csak azért, hogy a nézőknek imponáljanak. Szerencsés voltam, mert elolvashattam a House of the Dragon forgatókönyveit, és teljesen más irányt követnek a szkriptek, mint a Trónok harca első évadaiban” – vélekedett a színésznő.


www.blikk.hu/streaming/tronok-harca-forgatas-septa-unella-kinzas/ndst734

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?