ápr 8, 2021
2 Views
0 0

„Ez nem rólunk, hanem a magyar kollégákról szól” – mondja a magyar közmédiában kérdezéssel vádolt osztrák újságíró

Written by

Franziska Tschinderele a Profil című osztrák hetilap munkatársa. Kollégájával, Siobhan Geetsszel követik a magyar politikai fejleményeket. Legutóbb Manfred Weberrel készítettek interjút a Fidesszel való szakításról. 

Ő az az újságíró, akinek három darab kérdéséből híradós anyagot gyártott az M1. Tschinderle ezeket kérdezte volna a Fidesz EP képviselőitől:

  • Amikor Orbán, Salvini és Morawiecki összefogtak Budapesten és bejelentették egy új szövetség megalakulásának lehetőségét, miért nem volt ott senki a francia Nemzeti Tömörülés vagy az osztrák FPÖ képviseletében ezen a történelmi találkozón?
  • Mi a célja a szövetségnek és kik fontolgatják, hogy csatlakoznak hozzá?
  • Az euroszkeptikus politikai koalíciók nem újkeletűek, már a 80-as években is léteztek. Számos esetben elbuktak egyes témákban vallott eltérő nézeteik miatt, mint például Törökország, vagy Oroszország megítélése, vagy épp antiszemita támadások miatt. Hogyan kerülnék el a szakadást ezúttal?

Ezeket a kérdéseket Bende Balázs, az M1 szerkesztője amatőrnek, provokációnak, a Profil című hetilapot pedig balliberálisnak nevezte abban az anyagban, aminek az volt a címe, hogy „Kérdésekkel provokált az újságíró”.

Mindez nem kerülte el Franziska Tschinderle figyelmét. A twitteren számolt be követőinek arról, hogy mi történt vele aközben, hogy épp Orbánék formálódó szövetségét szeretnék bemutatni egy cikkben. 

Több posztba fért csak bele a történet, amelynek végén azt írja, 

„Ez nem rólunk szól. Ez a budapesti kollégákról és egész Magyarországról szól, akiknek ezzel kell szembesülniük nap mint nap. Ők szolidaritást érdemelnek.”Végül pedig megígéri a posztban, hogy nem fogják befejezni a munkájukat és bemutatják a demokrácia leépülését Magyarországon. 

Kapcsolódó

444.hu/2021/04/08/ez-nem-rolunk-hanem-a-magyar-kollegakrol-szol-mondja-a-magyar-kozmediaban-kerdezessel-vadolt-osztrak-ujsagiro

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?