márc 30, 2021
9 Views
0 0

Ez most a világ legjobb telefonja, ha fotózásról van szó

Written by

A független és az egész mobilpiac által hivatkozási alapnak tekintett DxOMark szakportál szerint jelenleg a hétfőn bejelentett Xiaomi Mi 11 Ultra a világ legjobb mobilkamerákkal ellátott okostelefonja. Ugyan a részletes tesztdokumentációt még nem osztották meg, a közzétett összegzés alapján a kínaiak csúcsmobilja összesített 143 pontot ért el, amivel túlszárnyalta az addig listavezetőnek számító Huawei Mate 40 Pro Plust. A kifejezetten fotós képességeket mérő és rangsoroló kategóriában pedig 148 pontot osztottak ki neki.

A Mi 11 Ultra hátlapja nem mindennapi: gigászi, szinte a hátoldal felső harmadát kitöltő kameraplatformot látni rajta. Ez az első olyan mobil, amiben a Samsung GN2 szenzora dolgozik, ez az 50 megapixel felbontású szenzor a főegység. Ezen kívül egy 48 megapixeles, f/2.2-es, Sony IMX586 szenzorra építő, ultraszéles látószögű kamera, illetve egy 5x optikai zoomra képes, f/4.1-es telefotó lencse kapott mellette helyet. A mobil 120-szoros nagyításra is képes.

Külön érdekesség, hogy a kamerák mellett egy 1,1 hüvelykes OLED érintőkijelző is látható, ami dátumot, értesítéseket jelenít meg, illetve segít a szelfik elkészítésében. Az előlapon egyébként egy 20 megapixeles szelfikamera dolgozik.

DxOMark Így áll jelenleg a DxOMark listája.

24.hu/tech/2021/03/30/xiaomi-mi-11-ultra-dxomark-teszt-ertek-legjobb-kameras-telefon-okostelefon-mobil/

Komment írása

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
24.hu · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?