jún 8, 2021
10 Views
0 0

„Ez hihetetlen egy katona életében” – megszólalt a Magyar Honvédség új parancsnoka

Written by

Ruszin-Szendi Romulusz friss kinevezése után Novák Andrásnak adott interjút a Spirit FM Exkluzív című műsorában. Elmondta, hogy ez a tisztség egy katona életében „a csúcs”, és hogy ez olyan számára, mint egy ejtőernyős ugrás: mikor földet ér, még akkor sem fogja fel igazán, mi történt vele.

„Ez hihetetlen egy katona életében” – megszólalt a Magyar Honvédség új parancsnoka

Nem véletlen, hogy Ruszin-Szendi Romulusz az ejtőernyőzéshez hasonlította a közelmúlt eseményeit, hiszen az interjúból kiderül, hogy ő a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület elnöke, aminek tagjai nemrég világbajnoki címet is szereztek. Ruszin-Szendi azt is elárulta, ő maga hány ugrásnál jár eddig.

A műsorban többek között szó esik a katonák megítéléséről régen és most, és, hogy az új parancsnok azt szeretné, ha az emberek zöme tudná, „mit csinálnak, miét csinálják és elismerné ezt.”

Szerinte a Honvédség számtalan olyan helyzettel szembesül évről évre, amikkel eddig nem. Kinevezése után Ruszin-Szendi minden katonai főnököt meglátogat majd, hogy szembesüljön azzal, hogy mi nyomasztja őket és miben tud ő segíteni.

Arról, hogy vajon mindenhol meglátja-e a látogatások alkalmával, hogy milyen is a helyzet valójában, elmondta: 

mindenhol vannak kollégák, akikkel együtt szolgált, így a „parasztvakítást már nem veszi be”. Tudja, mi hogyan nézett ki pár hónapja, és ha valamit meg akar találni, azt meg fogja

– magyarázta.

Ruszin-Szendi Romulusz beszámol még arról, hogy szerinte miért kell a katonáknak fegyver, mesélt a haderőfejlesztésről, egyenruháról, a 2030-ig elérendő célokról a Honvédség létszámában és a migrációról is. Erről a műsorban a parancsnok azt mondta: „a nyomás állandó, ezek az emberek keresik a réseket a pajzson.”

Novák András a kinevezéséről is megkérdezte Ruszin-Szendit. Kiderül a beszélgetésből, hogy, mikor a korábbi parancsnok beadta a kérelmét a távozásra, a honvédelmi miniszter több tábornokot is meghallgatott, utána tett javaslatot Áder Jánosnak.​

„Talán ő lesz az a személy, aki meg tudja valósítani azokat a célokat, amiket kitűztek maguk elé” – mondta Benkő Tibor Ruszin-Szendiről.

A bizottságban ennek ellenére született egy ellenszavazat a személye ellen, az új parancsnok azt is megosztotta, hogy miért. Hozzátette: „én nem akartam kioktatni senkit, az nem az én reszortom. Miniszter úr ezt helyettem megtette.”

Amellett, hogy Ruszin-Szendi Romulusz örül a kinevezésnek, érzi, hogy nagy felelősség is egyben: úgy gondolja, sok az elvárás, és nem is csak az elöljárói miatt, hanem „főleg a srácok: fiúk lányok, akik most is kint vannak valahol az utcán, teszik a dolgukat.”

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210608-ez-hihetetlen-egy-katona-eleteben-megszolalt-a-magyar-honvedseg-uj-parancsnoka

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?