okt 13, 2020
11 Views
0 0

Évtizedes zuglói rézrablást derített fel a rendőrség

Written by

Több mint kilenc éve történt rablás elkövetőit derítette fel a rendőrség. A gyanúsítottak 2011-ben elloptak egy kamiont, 23 tonna rézszállítmányával egy zuglói telephelyről – közölte Nyerges Béla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztályának vezetője az MTI beszámolója szerint.

Nyerges Béla elmondta: a nyomozás adatai szerint 2011 áprilisában

három férfi hajnalban bejutott a telephelyre, a biztonsági őrt megkötözte és megfenyegette, majd a telephelyről ellopott egy kamiont a pótkocsijával együtt.

A rendőrség még aznap megtalálta a kamiont, de a pótkocsi és a rézszállítmány eltűnt. A kamiont vezető elkövetőt 2012-ben azonosították, a jármű fülkéjében talált nyomok alapján 2014-ben meggyanúsították, a bíróság pedig jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte. Mivel

a férfi nem működött együtt a hatóságokkal,

társait nem tudták azonosítani, és felfüggesztették a nyomozást.

Az osztályvezető elmondta, a rendőrség idén márciusban ismét elrendelte a nyomozást, aminek eredményeként szeptemberben elfogtak négy embert, aki megalapozottan gyanúsítható a rablás elkövetésével. Egyikük, a felbujtó azon a telephelyen dolgozott, ahonnan elvitték a kamiont, ketten az őrt támadták meg, egy pedig abban működött közre, hogy a rézszállítmányt egy másik kamionnal továbbszállítsák, rövid ideig egy vidéki telephelyen tárolják, majd egy budapesti telepen 16 millió forintért értékesítsék.

A pénzt – amelyet az elkövetők egyenlő arányban osztották el egymás között – és az elvitt pótkocsit nem találták meg a rendőrök.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását, de a réz elszállítását intéző férfi szabadlábon védekezhet, a telep dolgozója és az egyik, az őrre támadó férfi csak bűnügyi felügyelet alá került, a másik pedig kiadatási őrizetben van. Őt a magyar hatóság kedden adja át a német hatóságoknak egy Németországban elkövetett bűncselekmény miatt.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?