máj 7, 2021
17 Views
0 0

Éveken át zaklatta szexuálisan nevelt kisfiát és vér szerinti lányait

Written by

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi Komárom-Esztergom megye egyik településén a 12 éves nevelt fiát 2010 és 2015 között, hetente több alkalommal, szóbeli fenyegetés, illetve erőszak alkalmazásával arra kényszerítette, hogy tűrje el, hogy a vádlott szexuális cselekményeket végezzen vele. A vádlott 2014-ben és 2015-ben nevelt fián kívül két lányát is zaklatta szexuálisan, akik akkor a 12. életévüket még nem töltötték be – írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A nyomozó hatóság a nyomozás során tartott házkutatás alkalmával a vádlottól egy engedély nélkül tartott revolvert, valamint 83 db töltényt foglalt le. Ezen túlmenően a vádlott 2015 októberében eltulajdonította és saját céljaira fordította egyik lányának a középiskolai taníttatására félre tett 402 096 forint összegű pénzét.

A vádlottal szemben három rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette, valamint sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A Tatabányai Törvényszék a vádiratban foglalt tényállással és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a férfit és vele szemben 15 év fegyházbüntetést szabott ki, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolc év alatti gyermekekkel foglalkozna.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlottnak a letartóztatását, figyelemmel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a sértetteket befolyásolná, ezzel a bizonyítást megnehezítené.

Nyitókép: Pixabay

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?