okt 29, 2020
19 Views
0 0

Európai Tanács: romlik a járványhelyzet, még nagyobb szükség van az uniós védekezés összehangolására

Written by

Európai Tanács: romlik a járványhelyzet, még nagyobb szükség van az uniós védekezés összehangolására

Videokonferencia keretében egyeztetett visegrádi partnereivel, majd az Európai Tanács tagjaival Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este a koronavírus-járvány elleni védekezésről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: a résztvevők határozottan elítélték a franciaországi iszlamista merényleteket.

fotó: mtiFotó: MTI

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azért hívta össze az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli online értekezletét, mert egész Európában romlik a járványhelyzet, és szükségessé vált a védekezésnek az eddiginél is szorosabb uniós összehangolása, a gyakorlati teendők megvitatása.

A V4-országok egyeztetése ezúttal is az uniós csúcsra való közös felkészülést szolgálta, hiszen Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország a legtöbb uniós témában egyeztetett állásponttal készül, közösen képviselik a közép-európai érdekeket – emelte ki a sajtófőnök.

Hozzátette: az Európai Tanács ülésének elején a résztvevők közös nyilatkozatukban a leghatározottabban elítélték a Franciaországban elkövetett iszlamista merényleteket, és szolidaritásukról biztosították a francia népet.

Koronavírus miatt bezárták a berettyóújfalui kórház sebészeti osztályát

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201029-europai-tanacs-romlik-a-jarvanyhelyzet-meg-nagyobb-szukseg-van-az-unios-vedekezes-osszehangolasara

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?