okt 17, 2020
5 Views
0 0

Európai híradó: Donáth Anna őszinteségi rohama

Written by

Donáth Anna kerek-perec bevallotta, hogy nem receptekről szoktak csacsogni Jourovával hanem a magyar jogállamiságról. Tehát beszámolt a cseh biztos asszonynak csak éppen félre tájékoztatta.

A Momentum EP-képviselőjéről 2 napja egy újabb felvételt mutattunk be itt a Hír TV-n, amelyben beismerte, hogy jogállamisági kérdésben igaza van Varga Judit igazságügyi miniszternek.

Hidvéghi Balázs elmondta, bár még nem került rá sor, de ha megtörténne, hogy Vera Jurovával kéne beszélnie, elmondani neki az országokat egyenlő mércével kell nézni és nem lehet őket sértegetni.

„Nem lehet olyan kijelentéseket tennie egy európai biztosnak, mint amilyenekre ő ragadtatta magát. Az a helyzet, hogy ő hiába tagja az Európai Bizottságnak, teljesen nyilvánvalóan méltatlanná vált arra szerepre, amit neki be kellene töltenie. Neki egy elfogulatlan, objektív szereplőként kéne európai ügyekkel foglalkoznia, a szerződések felett őrködnie, ő azonban egy pártkatona. (…) Teljesen nyilvánvalóan a soroshálózat érdekeit jeleníti meg”

– fogalmazott a Fidesz Európai Parlamenti képviselője, aki Donáth Anna megnyilvánulásait cinikusnak és tisztességtelennek nevezte. 

A jövő héten Tallinban megrendezésre kerülő HTK online államfői csúcs közeledtével az észt elnök azt mondta a Hír TV-nek, hogy a kezdeményezés célja Közép- és Kelet-Európa szerepének erősítése az Európai Unión belül. Továbbá felhívta a figyelmet Észak és Dél együttműködésének fontosságára.

“Számomra a kezdeményezésből az a legérdekesebb kihívás, hogy észak és dél között a meghirdetett három kapcsolódási területet (energia, távközlés és közlekedés) összehangoltan tudnánk megvalósítani, és ezt nevezem én “smart connectivity”-nek, azaz okos összekapcsolásnak. Ez az “okos” módszer lehetővé teszi majd, hogy a három kapcsolódási terület a leghatékonyabban, a környezetvédelem szempontjait is messzemenően figyelembe véve valósítsa meg az alapítók vízióját. Ilyen regionális fejlesztésre még nem volt példa az Európai Unióban. Szerintem ez az “okos összekapcsolás” a kulcsa annak, hogy a befektetőket meg lehessen győzni arról, hogy a Három Tenger Mega projektbe érdemes beszállni”

– mondta Kersti Kaljulaid, Észtország elnöke.

HírTV

hirtv.hu/europaihirado/europai-hirado-donath-anna-oszintesegi-rohama-2510093?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?