okt 16, 2020
3 Views
0 0

Európa legjobb szakácsai Tallinnban

Written by

20 perce

Bocuse d’Or Tallinn Recepttár szakácsverseny

A magyar csapat tagjai: Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach,

A magyar csapat tagjai: Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach,

Blikk Recepttár

Zajlik a Bocuse d’Or Európai Válogatója, Észtországban, Tallinnban. Veres István, séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach ma 13:40-kor tálalja a halat, 14:15-kor a fürjet.

Már a második napon versenyeznek Európa legjobb szakácsai Tallinban, ahol estére kiderül, kik azok a séfek, akik bejutnak a Bocuse d’Or világversenyére, Lyonba.

Minden idők egyik legrendhagyóbb versenyére a magyar csapat maximálisan felkészült. A koronavírus járvány természetesen a Bocuse d’Or versenyre is alaposan rányomta a bélyegét. Az Európai Válogatót kétszer is el kellett halasztani, először tavaszról szeptemberre, majd október közepére került át az időpont. A magyar csapat a tavaszi megszorítások előtt már gőzerővel készült a hústémával, azonban a karanténhelyzet beálltával felfüggesztette a felkészülést három hónapra. A haltéma kötelező alapanyaga is a várthoz képest két hónappal később derült ki, június elejétől azonban a csapat visszatérhetett a Hungexpo területén található Bocuse d’Or versenykonyhába, és folytatódott a felkészülés, ekkor már a haltémával is, melynek fő alkotóeleme az afrikai harcsa lett.

Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach, ahogyan azt már megszokhattuk, minden héten hat napot készült a versenyre. Minden második nap az alapanyagok feltöltésével és az előkészítéssel, a többi napokon pedig az időmérő edzésekkel töltötték az időt.

A tallinni verseny a járványhelyzetre való tekintettel nem lesz tömegrendezvény, szurkolókat sem fognak beengedni, így valószínűleg ez lesz minden idők legcsendesebb Bocuse d’Ora. Veres Istvánékat Széll Tamás erősíti a csapat elnökeként, ő a magyar zsűritag.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Nem csak az arcukra használják a nők! Íme az intim hidratálás titkos fegyvere (x)
Miért okoz depressziót az őszi sötéteség? Ezt tehetjük ellene (x)
Bocuse d’Or Tallinn Recepttár szakácsverseny Lyon Széll Tamás

www.blikk.hu/receptek/edessegek/europa-legjobb-szakacsai-tallinnban-bocuse-dor-europai-valogatoja-esztorszagban/7tf0zej

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?