máj 6, 2021
18 Views
0 0

Euró milliók jelentek meg a nyugati oltóanyaggyártókkal szoros kapcsolatban álló, uniós beszerzési biztos számláján (Videó)

Written by

Euró milliók jelentek meg a nyugati oltóanyaggyártókkal szoros kapcsolatban álló, uniós beszerzési biztos számláján (Videó)

Újabb fordulat az Európai Unió vakcinabotrányában. Kiderült, hogy az EU vakcinabeszerzési biztosa, akinek családi számláján hirtelen megjelent négymillió euró, korábban is szoros üzleti kapcsolatban állt a legnagyobb oltóanyaggyártókkal, például a Pfizerrel és az AstraZenecával. Új folytatással jelentkezett a Ómolnár Miklós és a Feketén-fehéren blog – olvasható a borsonline.hu portálon.

A Bors internetes oldalán azt írja: újabb megválaszolatlan kérdések merültek fel az Európai Unió egészségügyi biztosát, Stella Kyriakidest érintő botrányban. Elsőként néhány napja a Feketén-fehéren videóblogban Ómolnár Miklós újságíró hívta fel a figyelmet arra, hogy Stella Kyriakides családi számláján váratlanul megjelent négymillió euró, amelyet sokan összefüggésbe hoznak az egészségügyi biztos által megkötött, és az Európai Uniót hátrányosan érintő vakcinaszerződésekkel. Most pedig itt az újabb fordulat az Európai Unió vakcinabotrányában. A Feketén-fehéren blog ugyanis kiderítette, hogy az EU vakcinabeszerzési biztosa már évekkel korábban szoros üzleti kapcsolatban állt a legnagyobb vakcinagyártókkal, például a Pfizerrel és az AstraZenecával.

Stella Kyriakides ugyanis hosszú időn át át vezette az Europa Donna nevű ciprusi szervezetet, aztán meg éveken át a European Donna hálózatot összefogó European Breast Cancer Coalition Europa Donna szervezet elnökeként is tevékenykedett. Márpedig ezek a szervezetek pénzügyileg, mint a kutya a póráztól, szinte kizárólagosan a nagy vakcinagyártóktól függenek – állapítja meg a Bors cikke. Az European Breast Cancer Coalition és az Europa Donna pénzügyi beszámolóiból például kiderül, hogy az elmúlt években sok millió eurós támogatásokat kaptak a Pfizertől, az AstraZenecától és a Johnson and Johnsontól is. Ezt mindenki láthatja, aki tanulmányozza a biztos asszony által vezetett European Breast Cancer Coalition pénzügyi beszámolóit. A bérektől az utazási költségekig, a konferenciákig, mindent a vakcinagyártók fizettek.

A lap szerint mindez újabb bizonyítéka annak, hogy a vakcinabeszerzésekért felelős biztos egy „érdekháló” részeként, korábban egzisztenciálisan is a vakcinagyártóktól függve kötötte meg az Európai Unió állampolgárai számára hátrányos vakcinaszerződéseket, amelyek szinte csak a gyártóknak kedveznek. Lehetővé teszik például a késedelmes szállításokat minden következmény, szankció nélkül.

Az eddigi leltár

Négymillió euró a magánszámlán, a vakcinagyártóktól egzisztenciálisan függő EU-biztos az egyik oldalon, oltásra váró, egyre hangosabban átkozódó európai uniós polgárok a másik oldalon.

Vajon miért hallgat az álszent módon jogállamiságról, korrupcióról papoló Brüsszel? Miért nem indul meg a híres-hírhedt európai ügyészség?

– teszi fel a kérdést a cikk.

Forrás: borsonline.hu, youtube.com, Fotó: Facebook

pestisracok.hu/euro-milliok-jelentek-meg-a-nyugati-oltoanyaggyartokkal-szoros-kapcsolatban-allo-unios-beszerzesi-biztos-szamlajan-video/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Videó
banner

Vélemény, hozzászólás?