ápr 28, 2021
3 Views
0 0

Étrend-kiegészítő forgalmazását tiltotta meg a Nébih

Written by

Férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában mutatott ki jelentős mennyiségű gyógyszer-hatóanyagot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma − adta hírül az MTI. A hivatal ezért kötelezte a forgalmazót a termék azonnali visszavonására a kereskedelmi forgalomból és a fogyasztóktól, egyúttal megtiltotta további forgalmazását és importálását.

A Maho Silver Trans Kft. által forgalmazott, Kínában gyártott The Boss márkanevű étrend-kiegészítő kapszulánként 122 milligramm szildenafilt és 73 milligramm tadalafilt tartalmazott.

Ezzel szemben a gyógyszerként forgalmazott Viagra tablettánként 25, 50 vagy 100 milligramm szildenafil hatóanyagot, a Tadalafil Teva tablettánként 5, 10 vagy 20 milligramm tadalafil hatóanyagot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ EGYETLEN KAPSZULÁJÁBAN A HATÓANYAGOK KÜLÖN-KÜLÖN IS JÓVAL MEGHALADJÁK A TERÁPIÁS DÓZIS LEGMAGASABB ÉRTÉKÉT.

Az étrend-kiegészítők az érvényes uniós és hazai szabályozás szerint élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszer-hatóanyag felhasználása tilos. Elfogyasztása komoly egészségkárosodási kockázatot jelenthet, a mellékhatások között szerepelhet látásromlás, hallásromlás, fülzúgás, súlyos kimenetelű kardiovaszkuláris tünetek, szívelégtelenség, vérnyomás-ingadozás.

210428 The Boss 02

Fotó: Nébih

Az ügyben az eljárás folyamatban van. A hivatal kéri a vásárlókat, ha a készítmény forgalmazását tapasztalják, a gyors hatósági intézkedések érdekében jelezzék a Nébihnél.

index.hu/gazdasag/2021/04/28/nebih-elelmiszer-etrend-kiegeszito-vizsgalat-the-boss/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?