ápr 6, 2021
8 Views
0 0

Etikai és fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett Hadházyékkal szemben Fülöp Erik

Written by

Etikai és fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett Hadházyékkal szemben Fülöp Erik

A mai napon hivatalos úton etikai és fegyelmi vizsgálat lefolytatását kérvényeztem a Magyar Állatorvosi Kamara Országos Etikai bizottságánál  Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és Vass Péter, Szigetvár polgármestere ellen összeférhetetlenség és súlyos etikai vétség gyanúja miatt – írta kedden kiadott közleményében Fülöp Erik.

A független országgyűlési képviselő emlékeztetett: húsvét előtt került nyilvánosságra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal közérdekű adatigénylése, amelyből kiderült, hogy Hadházy Ákos állatorvos 2020 januárja óta százegy kutya számára állított ki útlevelet, később a számlák és kórlapok képei is megjelentek a sajtóban az országgyűlési képviselő állatorvosi pecsétjéhez hasonlóan. Vass Péter állatorvos, Szigetvár polgármestere 2014 októbere és 2020 novembere között több mint tizennégyezer mikrochip-regisztrációt végzett el, valamint és csaknem ugyanannyi útlevelet állított ki kutyák részére. Ez a szám feltehetőleg tavaly november óta tovább emelkedhetett.

Ezek a tények arra engednek következtetni, hogy összeférhetetlenségük ellenére a két politikus állatorvosi tevékenységet végez, a kutyaútlevelek illetékfizetési kötelezettsége miatt pedig gazdálkodó tevékenységet is folytatnak. Egyrészt az összeférhetetlenség kivizsgálására, másrészt azért, mert a jogosulatlanul végzett útlevél-kiadás súlyos fokú etikai vétségnek minősül, kérvényeztem a Magyar Állatorvosi Kamara Országos Etikai bizottságánál az etikai és fegyelmi eljárás megindítását Hadházy Ákos és Vass Péter ellen 

– írta a képviselő.

Forrás: MTI; Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/etikai-es-fegyelmi-vizsgalatot-kezdemenyezett-a-ket-politikus-allatorvos-ellen-fulop-erik/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?