máj 31, 2021
10 Views
0 0

Észak-Korea állítja, náluk nyoma sincs a koronavírusnak

Written by

Bár leteszteltek több mint 28 ezer embert, mégsem találtak egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem – állítja Észak-Korea. A sztálinista remeteállam az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb jelentésében adott hírt magáról, beszámolójuk szerint náluk minden a legnagyobb rendben van.

Májusban több mint száz, influenzatüneteket mutató beteget is Covid-teszt alá vetettek, azonban esetükben sem mutatták ki a vírust.

A hírrel kapcsolatban az NK News megjegyzi, hogy a járványra hivatkozva korábban Észak-Korea teljesen lezárta határait, a viszonylag baráti Kínába sincs átjárás. Pedig az ENSZ idén a nemzetközi szankciók alól mentesítette a járvány elleni védekezéshez szükséges humanitárius akciókat, a kérdés ezért már csak az: a svájci kormány által biztosított védőfelszereléseket miként juttatják át a határon?

A svájci külügyminisztérium azonban optimista. Az NK News kérdésére elmondták, szerintük már csak pár formalitás van hátra ahhoz, hogy Észak-Korea megnyissa határait Kína irányába, így a segélyszállítmányok is célba érnek majd.

index.hu/kulfold/2021/05/31/koronavirus-jarvany-pandemia-vilag-hir/eszak-korea-allitja-naluk-nyoma-sincs-a-koronavirusnak/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?