ápr 5, 2021
3 Views
0 0

Érződik a járvány és a korlátozások hatása itthon: a legtöbb áruterület forgalma brutális visszaeséssel jellemezhető

Written by

A blokkk.com kereskedelmi szakportál emlékeztet arra, hogy március 8 óta boltzár van érvényben az iparcikk üzleteknél, valamint az élelmiszerek, gyógyszertárak és egyéb napi cikkeket forgalmazó boltok esetében a csökkenés azzal indokolható a csökkenés, hogy a tavalyi évben magas volt a forgalom, így éves összehasonlításban nagy a különbség.

(A legfrissebb hírek itt)

A kiskereskedelem, hogyha a webáruházakat nem nézzük, akkor az online kasszaadatok alapján számolt adatok szerint 10 százalékos mínuszban volt a február 19-március 19. közötti időszakban. Ez a szám közelít a 2020. áprilisi mélyponthoz.

Az élelmiszerboltokban a forgalom 2,4 százalékkal csökkent, azonban a jórészt bezárás alatt lévő, egyéb háztartási cikk üzletek, mint például a festék, szőnyeg, vagy bútorboltok esetében már 39,9 százalékkal csökkentek az eladások. A játék, könyv, vagy újságüzletek esetében 28,9 százalékos csökkenés tapasztalható, a ruházat, illatszer, ajándék, műtárgy boltoknál 25 százalékkal csökkent a forgalom.

(Ez is érdekelheti: Újabb 213 emberéletet követelt a koronavírus itthon – Itt vannak a legfrissebb járványügyi adatok)

Érdekesség, hogy még a gyógyszertáraknál is csökkenő tendencia mutatható ki, a koronavírus-járvány ellenére 24,4 százalékos visszaesést tapasztaltak itt is. Kivételt képez azonban az üzemanyag, az adatokat a drágulás felhúzta, de mennyiségben itt is csökkenést tapasztaltak.

A blokkk.com szakportál szerint, azonban nem ez az idei mélypont, ugyanis idén elmaradhatott a nagy rohamvásárlás, ami a tavalyi évet jellemezte a járvány kitörésekor, tehát március végén sem lehetett kiugróan magas a forgalom.

EXTRA AJÁNLÓ
Lakásfelújítás: ezekkel a támogatásokkal lehet belevágni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/gazdasag-visszaeses-boltok-forgalom/c813q2h

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?