máj 7, 2021
25 Views
0 0

Érvényteleníteni a második oltást elutasítók védettségi igazolványát, de nem világos, hogyan

Written by

Nincsen semmilyen információ arról, hogy hogyan is fogják érvényteleníteni azoknak a védettségi igazolványát, akik nem adatják be maguknak a koronavírus elleni oltás második dózisát – számolt be róla az RTL Híradó

Eddig 4 203 873 ember kapta meg Magyarországon az első oltását, 2.406.684 pedig már a másodikat is és 1,75 millióan várnak a második oltásra. 

A védettségi igazolvány már az első oltás után jár és számos kedvezményre jogosít, de a tejes védettség csak a második adag vakcina megkapása után alakul ki.

Az Index beszámolt róla, hogy pontosan emiatt már Gulyás Gergely a Kormányinfón már arról beszélt, elképzelhető egy olyan döntés, hogy a védettségi igazolvány érvényességét veszti, ha valaki a második oltást nem adatja be magának.

Az RTL Klub Híradója kíváncsi volt arra, hogy a kormány hogyan érvénytelenítené az igazolványokat, azaz hogyan derülhet ki, mondjuk egy étteremben, hogy érvénytelenítették valakinek a védettségi igazolványát.

Ahogy a Kormányinfón is elhangzott, a kormány jelenleg még vizsgálja, ezt a kérdést 

– írta válaszában a Koronavírus Sajtóközpont, aki arra a kérdésre, hogy hány fő nem vette fel eddig a második oltást azt válaszolta, hogy a döntő többség felveszi.

index.hu/belfold/2021/05/07/vedettsegi-igazolvany-gulyas-gergely-masodik-oltas-ervenytelenites/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?