máj 27, 2021
14 Views
0 0

Erdogan népszerűségét veszélyezteti egy török maffiavezér videói

Written by

Erdogan népszerűségét veszélyezteti egy török maffiavezér videói

Óriási nézettségük van egy török maffiavezér YouTube-videóinak, amelyekben korrupcióval, gyilkossággal és drogkereskedelemmel vádol vezető politikusokat. Ezzel sokat árthat a csaknem 2 évtizede hatalmon lévő török elnöknek és pártjának, amelyet gyakran vádolnak maffiakapcsolatokkal.

Erdogan népszerűségét veszélyezteti egy török maffiavezér videói

Még a 90-es években lett ismert Sedat Peker Törökországban, ahol 2007-ben 14 év börtönt kapott szervezett bűnözésért. Most állítólag Dubajban él. Az elmúlt hetekben súlyos bűnökkel vádolt politikusokat 7 YouTube videón, amelyek 56 millió megtekintés fölött járnak.

“Szerintem a videók azért népszerűek, mert Törökországban régóta nem történtek ilyen abszurd és érdekes dolgok. Az itteni média nagyban függ a kormánytól, erre jön valaki, aki a saját csatornáján arról beszél, amiről akar”

 – mondta egy PR-szakértő.

A maffiavezér szerint a kormány annyira tartott tőle, hogy rendőri védelmet biztosított neki.

Azt állítja, hogy Sulajman Sojlu belügyminiszter előre figyelmeztette egy razziára, így külföldre tudott szökni. Az ellenzék a tárcavezető leváltását követeli.

Szerdán Recep Tayyip Erdogan elnök kiállt a belügyminiszter mellett és azt mondta a parlamentnek, hogy a kormány elkapja a bűnözőket akkor is, ha külföldre menekültek. A tárcavezető tagadta a róla szóló vádakat, szerinte azért lett célpont, mert a szervezett bűnözés ellen harcol.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210527-erdogan-nepszeruseget-veszelyezteti-egy-torok-maffiavezer-videoi

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?