jún 3, 2021
6 Views
0 0

Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél filmjét és meghívták a cannes-i filmfesztiválra

Written by

Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél filmjét és meghívták a cannes-i filmfesztiválra

Július 6. és 17. között rendezik meg idén a cannes-i filmfesztivált, miután a világ talán legnagyobb jelentőségű filmes rendezvénye 2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A filmfesztiválon Mundruczó Kornél Evolúció filmje és Enyedi Ildikó A feleségem története alkotása is ott lesz.

A rendezvény körül jelen pillanatban még sok a kérdőjel, főleg Franciaország járványrendelkedései miatt. A jelen állás szerint a Nagy-Britanniából érkezőknek kötelező egy hét napos karantén, ami megnehezítheti az újságírók, filmesek, és más vendégek látogatásait – írja a Telex. 

A fesztivál szerdán bejelentette, hogy azoknak a fesztiválozóknak, akiknek még nincsen meg a teljes immunitásuk (azaz az ő értelmezésük szerint még nem telt el két hét a második, vagy négy hét az első oltásuk után), egy negatív PCR- vagy antigén-tesztet kell felmutatniuk, ami nem lehet régebbi 48 óránál.

A hvg.hu beszámolt a csütörtökön kihirdetett Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjáról, ahol kiderült, hogy Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története is a fesztivál versenyprogramjában mutatkozhat be, míg Mundruczó Kornél Evolúció című filmjét pedig levetítik a frissen létrehozott, Cannes-i Premierek nevű szekcióban.​

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült.

Az Evolúció egy háromgenerációs családtörténet, ami kísérleti narratív formában bomlik ki. A történet örökül kapott traumákról és azok feldolgozásának lehetőségeiről szól. A három nemzedék – Éva, Léna és Jónás – kapcsolatait átszövik a 20. század történelmi traumái, miközben minden vágyuk a gyógyulás útjára lépni.

atv.hu​

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210603-enyedi-ildiko-es-mundrucko-kornel-filmjet-es-meghivtak-a-cannes-i-filmfesztivalra

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?