ápr 30, 2021
3 Views
0 0

Ennyi volt: 25 évesen befejezi profi labdarúgó-pályafutását a magyar válogatott labdarúgó

Written by

Nehéz döntésre szánta el magát Szántó Tamás: úgy döntött, felhagy az aktív futballal és visszavonul.

(A legfrissebb hírek itt)

A Rapid Wien egykori utánpótlás-válogatott támadó középpályása egy komoly térdsérülést szenvedett évekkel ezelőtt, azonban hiába minden rehabilitáció, nem tudott teljesen felépülni. Háromszor műtötték és három szezont hagyott ki, mostani döntését így részben ez, részben orvosa véleményei befolyásolta.

“Egy teljesen ártalmatlan mozdulat során szúrást éreztem a térdemben. Egyből megnézték a fizioterapeuták, javasolták, a biztonság kedvéért menjek el orvoshoz. Elsőre nem gondoltam, hogy nagy baj lehet” -kezdte a csakfoci.hu-nak a 25 éves sportoló, akinek hiába voltak sikeres operációi, sajnos térde nem lett a régi.

“Tavalyelőtt próbáltam újra edzeni, ám ismét előjött a probléma. Itt ezen a ponton már frusztrált voltam, nem nagyon értettem a dolgot. […] Szerencsére 2020 elején elkezdtem egyénileg az edzéseket. A cél az volt, hogy a nyári felkészülést a csapattal el tudjam kezdeni. Így is lett, aztán a kemény edzéseket már nem bírtam. Ahogy telt az idő, egyre rosszabb lett. Elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor azt mondtam: ebben a formában nem biztos, hogy működni fog a térdem hosszútávon.

Szántó persze rendkívül szomorú a történtek miatt, hiszen hiába fociznak rengetegen porckopással, neki pechére egy olyan helyen alakult ki az egészségügyi probléma, amely nagy terhelést kap, ez pedig nem összeegyeztethető a profi labdarúgói karrierrel.

“35-40 évesen is szeretnék még a barátokkal lábtengózni, teniszezni, kocogni. Beláttam, jobb lesz, ha felhagyok a futballal, és ezzel elkerülöm azt, hogy a következő éveimben is korlátozva legyen a mozgásom. Lelkileg már tavaly télen felkészültem erre a pillanatra, de ez a folyamat nem tegnapról mára alakult így. Nem volt egyszerű. Az élet megy tovább, remélem, az elkövetkező években szép pillanatokat fogok átélni” -mondta a fiatal tehetség, aki nagyon hálás a klubjának, hogy mind a három év alatt biztatták és támogatták őt, sőt: a focista szerint arról is biztosították, hogy így is számítanak rá, elmondása szerint a klub kötelékében fog szerepet kapni.

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/szanto-tamas-visszavonul-labdarugo-25-eves/94ntd2m

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?