jún 7, 2021
7 Views
0 0

Emlékszik még Tutajosra, a Tüskevár című film egyik főszereplőjére? – Ez az ő életének története, így néz ki most

Written by

Mint később, már felnőtt fejjel elmesélte, a véletlennek köszönhette, hogy ő kapta meg a szerepet. Pontosabban egy filmes asszisztensnek, aki addig kérlelte a kis Zolika apját (Seregi László neves színházi és filmes szakember volt), amíg megmutathatták a Tüskevár rendezőjének az általános iskolás fiút. Habár már csak két jelölt volt a szerepre, a harmadiknak beeső Seregi lett Tutajos, a rendező Fejér Tamás egy próbafelvétel után döntött így.

(Még több érdekesség a múltból az Újságmúzeum oldalán.)

Seregi szerint azért is sikerült jól visszaadnia a karaktert, mert Tutajoshoz hasonlóan ő is városi gyerek volt, tehát valóban rácsodálkozott a természet szépségeire. A forgatás amúgy két hónapig tartott, 1966 nyarán, majd kora ősszel ment a felvevőgép. Azt sokan tudják, hogy valójában nem a Kis-Balatonnál, hanem a ráckevei Duna-ágnál készültek a felvételek, a madarakat mutató közeli képeket pedig Homoki Nagy István természetfilmjeiből ollózták. Utólag persze mindez illúzióromboló lehetne, de egyáltalán nem az. Szomorú, de a Tüskevár főszereplői közül Tutajos mellett ma már csak a másik gyerekszereplő, a Bütyököt alakító Barabás Tibor él. Pontosabban csak reméljük, ugyanis Seregi Zoltán hosszú évek óta nem tud róla semmit, pedig a forgatás után sokáig tartották a kapcsolatot egymással. Barabás hangját amúgy nem ismerhettük meg, hiszen a Tüskevárban utólag szinkronizálták, Petrik József lett a „magyar hangja”.

Tutajos (elöl) és Bütyök / Fotó Arcanum Pajtás

Tutajos (elöl) és Bütyök / Fotó Arcanum Pajtás

(A legfrissebb hírek itt)

A szereplők közül tavaly halt meg a kiváló színésznő, Földi Teri (86 esztendősen), ő a Tüskevárban Kengyel tanár úr feleségét alakította. Tutajos filmbéli barátja, a Matula bácsit zseniálisan játszó Bánhidi László már régen nincs közöttünk, 1984 novemberében hagyott itt bennünket. Seregi Zoltán amúgy úgy emlékszik, hogy a forgatáson nem Bánhidivel volt a legjobb a viszonya, annak ellenére sem, hogy az első találkozásukkor a stábra mutatva azt mondta neki, ha valamelyikükkel gondja van, csak szóljon neki.

Bánhidi László fiatalon / Fotó: Fortepan Ráday Mihály

Bánhidi László fiatalon / Fotó: Fortepan Ráday Mihály

Seregi Zoltán amúgy rendezőként végzett a színművészeti főiskolán, 2016 óta pedig a békéscsabai Jókai színház igazgatója.

Mutatunk egy tavaly készült képet róla:

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója beszédet mond / Fotó: MTI/Rosta Tibor

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója beszédet mond / Fotó: MTI/Rosta Tibor

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/seregi-zoltan-tutajos-68-szuletesnap/l9m1ksz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?