jún 11, 2021
9 Views
0 0

Embercsempészet és okirat-hamisítás miatt ítéltek el egy okmányirodai dolgozót

Written by

Embercsempészet és okirat-hamisítás miatt ítéltek el egy okmányirodai dolgozót

Másodfokon jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy okmányirodai ügyintézőt, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt.

A nő 168, a magyar nyelvet nem vagy nem megfelelően beszélő ukrán, orosz, azeri, iráni, albán és további nem azonosított állampolgárságú embereknek állított ki valótlan tartalmú magyar magánútlevelet, illetve személyi igazolványt – írta meg az MTI a törvényszék közleménye alapján.

A vádlott tisztában volt azzal, hogy a cselekményével egy szervezett, de nem azonosítható emberekből álló csoport tagjaként segítséget nyújtott ahhoz, hogy az említett külföldiek az államhatárt jogellenesen átlépjék – írják.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság első fokon 5 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte a nőt, az ítélettel szemben azonban mind az ügyészség, mind pedig a vádlott és védője fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, de a másodfokú bíróság azonban az elkövetés óta eltelt időre tekintettel kis mértékben enyhítette az első fokon kiszabott szabadságvesztés mértékét.

Sziklának ütközött és széttört egy embercsempész hajó

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210611-embercsempeszet-es-okirat-hamisitas-miatt-iteltek-el-egy-okmanyirodai-dolgozot

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?