márc 31, 2021
6 Views
0 0

Eltűnt a FluBot kártevő leghatásosabb gyógyszere

Written by

Eltűnt a Google Play Áruházból az az applikáció, melyet kifejezetten a FluBot nevű, SMS-ben terjedő androidos malware eltávolításához fejlesztettek, ezzel jelentősen körülményesebben lehet csak megszabadulni a hazánkban múlt hét eleje óta terjedő kártevőtől fertőződés esetén. Az applikáció eltűnését követően a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz tartozó Nemzeti Kibervédelmi Intézet vizsgálja az alternatív eltávolítási lehetőségeket.

A szervezet a további fertőzések elkerülése végett azt javasolja, hogy mindenki kellő körültekintéssel kezelje az SMS-ben kapott hivatkozásokat, illetve hozzáteszi, a korábban azonosított fertőzések megszüntetésére az NBSZ NKI alternatív megoldások vizsgálatát megkezdte. A hatóság egy múlt heti sajtótájékoztatós során leszögezte, a FluBot Malware Uninstall (melyet egy linuxct nevű fejlesztő vagy fejlesztőcsoport küldött be a Play Áruházba) használata teljesen biztonságos, az semmilyen módon nem tesz kárt a fertőzött készülékekben.

API meetup volt már? Nem? Lesz. (x)

Megvizsgáljuk az API-ökoszisztéma elemeit, a technológiák előnyeit és hátrányait, és a végpontok biztonságát.

API meetup volt már? Nem? Lesz. (x) Megvizsgáljuk az API-ökoszisztéma elemeit, a technológiák előnyeit és hátrányait, és a végpontok biztonságát.

A Twitterre hétfőn került üzenetek tanúsága szerint az applikációt maga a fejlesztő távolította el a Google alkalmazás-piacteréről, mivel az fals biztonságérzetet adhat a felhasználóknak. Ennek oka az applikáció készítőjének tweetjei alapján feltételezhetően az, hogy az újabb verziók kiadása – a Google jóváhagyási protokollja miatt – nem elég gyors ahhoz, hogy az újabb FluBot-mutációk ellen hatékony védelmet nyújtson. 

A megfertőzött készülékek tulajdonosai számára jelenleg az egyetlen, biztos lehetőség a szabadulásra a készülék gyári adatainak visszaállítása maradt.

www.hwsw.hu/hirek/63091/flubot-malware-uninstall-google-play-store-app-sms.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?