okt 12, 2020
11 Views
0 0

Elsüllyedt egy migránsokat szállító hajó Tunézia partjainál, többen meghaltak

Written by

Elsüllyedt egy migránsokat szállító hajó Tunézia partjainál, többen meghaltak

Elsüllyedt egy hajó Tunézia partjainál, fedélzetén 25 fekete-afrikai illegális bevándorlóval, a hatóságok legalább 11 ember holttestét hozták felszínre. A 11 halott közül nyolc nő és három gyermek, a tunéziai parti őrség hét embert mentett ki a vízből.

A TAP tunéziai hivatalos hírügynökség beszámolója szerint a hajó a kelet-tunéziai Szfáksz tartományban található Luáta városának partjainál süllyedt el, helyi idő szerint vasárnap. A felszínre hozott 11 halott közül nyolc nő és három gyerek – közölte egy biztonsági forrás. A tunéziai parti őrség hét embert mentett ki. A mentési munkálatok hétfőn is folytatódtak túlélők után kutatva.

Júniusban szintén egy migránsokkal teli hajó süllyedt el Szfáksznál, akkor legalább 60 ember vesztette életét. A tunéziai partvidék az Európába igyekvő illegális bevándorlók ezreinek, köztük tunéziaiaknak az egyik kiindulópontja.

Forrás: MTI; Fotó: illusztráció

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/elsullyedt-egy-migransokat-szallito-hajo-tunezia-partjainal-tobben-meghaltak/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?