márc 29, 2021
3 Views
0 0

Első nagyjátékfilmjére készül a fiatal magyar rendező

Written by

14 perce

A forgatás főleg Budapesten zajlik /Fotó: Northfoto

A forgatás főleg Budapesten zajlik /Fotó: Northfoto

Zajlik Szabó Mátyás első egész estés filmje, a Vándorló leveleknek a forgatása; a sci-fi elemekkel tarkított, kelet-európai közegbe ágyazott történet két fiatal egymásra találásáról szól – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

Vilmányi Benett, Hartai Petra, Lukáts Andor és Nagy Mari főszereplésével, az NFI Inkubátor Programjában készülő film premierje 2022-ben lesz – olvasható az NFI tájékoztatójában.

(A legfrissebb hírek itt)

A történet főszereplője Ábel (Vilmányi Benett), a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, aki a vak Fellegi professzor (Lukáts Andor) által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így segít őket megtalálni. Minden megváltozik, amikor hibát vét, és egy felnőtt nő, Vera (Hartai Petra) szemével kezd látni. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, azonban ez a szokatlan összhang nem tartható fenn örökké – olvasható a tájékoztatóban.

Szabó Mátyás 2014-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen, a film ötletével három éve kezdett foglalkozni.

A 25 naposra tervezett forgatás budapesti helyszíneken és stúdióban zajlik. Az NFI 67 millió forintos gyártási támogatást biztosított a filmre – áll a közleményben.

(Ez is érdekelheti: A lila hajú lány pokoljárása, és még négy kiváló magyar film a Netflixen, amelyeket Önnek is érdemes megnéznie)

(MTI)

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Íme 6 limitált beautybox, ha rajong különleges szépségápolókért (x)
Ha tavasz, akkor megújulás – kezdjük magunkkal a rendrakást! (x)
nagyjátékfilm film filmforgatás belföld Szabó Mátyás

www.blikk.hu/sztarvilag/filmklikk/szabo-matyas-elso-nagyjatekfilm-forgatas/cm4y1f2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?