ápr 27, 2021
9 Views
0 0

Első körben 4,8 GHz-es DDR5-ös memóriamodulokra lehet számítani

Written by

Hirdetés

A végéhez közeledik a DDR5 memóriákat kezelő platformok fejlesztése, elsők között az Intel fog megjelenni az Alder Lake-S kódnevű processzorával, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az új irányt. Ehhez nyilván a memóriagyártók is igazodnak, és a kínai ITHome értesülése szerint már javában tesztelik a végfelhasználóknak szánt DDR5-ös memóriamodulokat, ráadásul az első fejlesztések tömeggyártása már meg is kezdődött.


(forrás: ITHome)

Az említett oldalon megjelent táblázat alapján, első körben 16 és 32 GB-os DDR5 memóriamodulokra lehet számítani, amelyek effektív órajele 4,8 GHz lesz, míg a időzítésük CL 40. Elképzelhető, hogy még az év vége felé befutnak az 5,6 GHz-es CL 46-os verziók, amelyek 32 és 64 GB-os kapacitást kínálnak majd, de a 6,4 GHz-en üzemelő, CL 52-es opciókra leghamarabb jövőre lehet számítani, ezek kapacitása egyébként 64 és 128 GB lesz. Kiemelendő, hogy mindegyik memóriamodul 1,1 V-os üzemfeszültséget igényel.


(forrás: ITHome)

Olcsóságra senki se számítson, már csak a minimum kapacitások miatt sem, de az új memóriaszabványok bevezetése mindig is zsebbe nyúlós történet volt, és most sem lesz ez másképp.

prohardver.hu/hir/elso_korben_4_8_ghz_ddr5_memoriamodul.html

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
prohardver
banner

Vélemény, hozzászólás?