ápr 6, 2021
5 Views
0 0

Előzménysorozatot kaphat a Rocky – Sylvester Stallone azt szeretné, ha valamelyik nagy streaming-szolgáltató mutatná be

Written by

Az Amerikai Filmintézet 2008-ban a Rocky-t minden idők második legjobb sportfilmjének választotta, egyedül a Martin Scorsese által rendezett, 1980-ban Robert De Niro főszereplésével bemutatott Dühöngő bika tudta megelőzni, amely ugyancsak egy kőkemény, az utcán nevelkedett ökölvívóról szólt.

(A legfrissebb hírek itt)

A Rocky – ha a Creed-filmeket is ide számítjuk – összesen hét folytatást ért meg eddig: a Rocky II 1979-ben, a Rocky III 1982-ben, a Rocky IV 1985-ben, majd a Rocky V 1990-ben, a Rocky Balboa pedig 2006-ban mutatkozott be. A Creed első részében a Sylvester Stallone által játszott legendás bokszoló már csak mentor szerepben tért vissza, a rivaldafény Apollo Creed fiára, Adonisra (Michael B. Jordan) összpontosult. A Creed 2018-ban debütált második felvonása pedig olyan lezárást adott Rockynak, ami után kevesen gondolták volna, hogy Stallone visszatér még a legendás karakterhez.

Betöltés…

A Creed III-ban ugyanis, amelyet 2022-ben mutatnak be, az olasz csődör már nem lesz látható, ahogy azt a színészlegenda az Instagramon pár napja meg is erősítette. Sylvester Stallone azonban izgalmas hírekkel szolgált a rajongóknak, hiszen bejelentette, hogy egy Rocky előzménysorozat forgatókönyvén kezdett el nemrég dolgozni, amelyet azt szeretné, ha valamelyik nagy streaming-szolgáltató, mint például a Netflix, az Amazon Prime, vagy éppen az HBO Max mutatná be:

„Ma reggel elkezdtem egy Rocky előzménysorozat forgatókönyvének vázlatát írni. Az ideális az volna, ha 10 rész lenne évadonként, hogy végre lássuk a jól ismert és sokak által szeretett karakterek fiatalkori éveit és azt, hogy mi mozgatta őket ekkor” – írta Instagram-posztjában Sylvester Stallone, melyben megosztotta a sorozat treatmentjének első két oldalát is. A színész-író-rendező arra buzdít, hogy képzeljünk el egy időgépet, amely visszavisz minket az eseménydús 60-as évekbe, a holdra szállás, a szexuális forradalom, a hippik felemelkedése, a hidegháború, és a polgárjogi mozgalmak korszakába, amikor még Rocky is csak egy taknyos olasz-amerikai kölyök volt:

Betöltés…

A /Film az ötlettel kapcsolatban érdekes felvetést fogalmaz meg, a lap szerint ugyanis a Rocky első része pont erről szólt, egy kezdő bokszoló első igazi megmérettetéséről a ringben, és arról, hogyan lépett a sport útjára egy jó munkásember. Nagy kérdés, hogy Stallone mi újat tud még mondani a filmtörténet egyik legalaposabban kidolgozott karakterével kapcsolatban, hiszen a 8 részes franchise-ban elég jól megismerhette a közönség az olasz csődört. A színészlegendában azonban megéri bízni, hiszen Sylvester Stallone számára annyira fontos ez a karakter, hogy még a Creed cím spinoff filmekben is Rocky minden jelenetét és párbeszédét ő írta egyedül, hogy Apollo Creed mentora biztosan hű legyen saját magához.

Sylvester Stallone hiába lett hatalmas akciósztár végül, 1982-ig csak a Rocky-filmek hoztak neki sikert, ezt követően viszont a Rambo-sorozatnak, a Kobrának, a Tango és Cash-nek, valamint a 2000-es években a The Expendablesnek köszönhetően számos olyan alkotásban bukkant fel a színész, ahol bár nem volt rajta bokszkesztyű, így is nagyot kaszált a pénztáraknál. A színész végül mégis a Creed: Apollo fia című filmben nyújtott teljesítménye miatt kapott Golden Globe-díjat, a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, de a sztár a Rocky-franchise-nak köszönhetően három Oscar-jelölést is begyűjtött karrierje során, az egyiket ezek közül a Legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában.

A sorozat szkriptjének minőségében tehát méltán lehet bízni, már csak az a kérdés, hogy megszületett-e már az a fiatal színész, akinek Stallone jó szívvel adná át Rocky szerepét.


Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)
Férje merevedési problémáiról mesélt a kétségbeesett feleség (x)

www.blikk.hu/streaming/rocky-sylvester-stallone-teve-sorozat-streaming-hir/xpez0fw

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?