ápr 5, 2021
2 Views
0 0

Először vezetett nő egy férfi futballmeccset Angliában

Written by

Rebecca Welch az első női játékvezető, aki férfi labdarúgó-mérkőzésen, a hétfői Harrogate-Port Vale találkozón volt bíró Angliában – írja az MTI.

A játékvezetői testület vezetői, Mike Riley és Mike Jones az egész szezonban nyújtott jó teljesítménye miatt bízták a 37 éves Rebecca  Welch-re a negyedosztályú (League Two) találkozót, amit a vendégek nyertek meg 2-0-ra.

Egy női bíró, Amy Fearn már vezetett férfimérkőzést Angliában, de a 2010-es Coventry City-Nottingham Forest másodosztályú találkozón csupán beugró volt az utolsó húsz percre a játékvezető sérülése miatt.

Rebecca Welch – aki a 2017-es női kupadöntőn bíráskodott a Wembley Stadionban – a hétfői megbízatását pályafutása legnagyobb sikerének nevezte, és megjegyezte: amikor 11 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy játékvezető lesz, el sem tudta képzelni, hogy hazájában ő lesz az első, aki férficsapatok mérkőzését dirigálhatja.

Korábban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) munkatársa volt, és azt tervezi, visszatér ugyanoda, amikor befejezi játékvezetői karrierjét.

index.hu/kulfold/2021/04/05/eloszor-volt-noi-jatekvezetoje-egy-ferfi-labdarugo-merkozesnek-angliaban/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?