jún 8, 2021
6 Views
0 0

„Előre kitervelt” autóbalesetben ölték meg egy muszlim család négy tagját

Written by

„Előre kitervelt” autóbalesetben ölték meg egy muszlim család négy tagját

„Egy ember beszállt az autójába, meglátott egy muszlim családot az utcán sétálni, és úgy döntött, hogy nekik nincs joguk élni” – mondta az esetről Mustafa Farooq, a Kanadai Muszlimok Nemzeti Tanácsának vezetője.

A Kanadában, Ontario tartományban élő családból csak egy kilencéves fiú élte túl a támadást, de őt is súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Egy 74 és egy 44 éves nő, egy 46 éves férfi és egy 15 éves lány vesztették életüket – szémolt be a BBC.

A hatóságok azt állítják, hogy jó idő volt, a látási viszonyok is kitűnőek voltak, amikor a négy muszlimot elütötték.

„Azt gondoljuk, az áldozatokat azért támadták meg, mert muszlimok” – nyilatkozta Paul Waight nyomozó, aki szerint nem tudnak róla, hogy a család és Veltman között bármilyen kapcsolat állt fent az eset előtt.

A gyanúsítottat, Nathanial Veltman kanadai férfit a bűncselekmény helyszínétől 6 km-re, egy bevásárlóközpontnál tartóztatták le. 

Négyrendbeli gyilkossággal és egy gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, a Kanadai Muszlimok Nemzeti Tanácsa pedig egy közleményt adott ki, amelyben kijelentették: a támadónak terrorizmus vádjával kell majd szembenéznie.

„Mindenhol emberek rohantak” – mondta az esetről Paige Martin szemtanú. „Próbálták a kiérkező mentőket irányítani, mutogattak, kiabáltak, integettek.

Doug Ford, Ontario elöljárója a Twitteren reagált az eseményekre: „A gyűlöletnek és az iszlám-fóbiának nincs helye Ontarióban” – közölte.

Kanada miniszterelnöke szintén Twitter-bejegyzésben azt írta: „sokkolták” a hírek. „A tegnapi gyűlöletből elkövetett tett elszenvedőinek és szeretteiknek itt vagyunk” – fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210608-elore-kitervelt-autobalesetben-oltek-meg-egy-muszlim-csalad-negy-tagjat

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?