ápr 27, 2021
7 Views
0 0

Előbb cigarettát kért a 13 éves, majd társaival együtt rabolt is

Written by

A vádirat szerint tavaly október 22-én késő este az elkövetéskor nem egészen 13 éves fiatalkorú 15 éves bátyjával és felnőttkorú társukkal Baja sétálóutcájában egy padnál álldogáltak. Amikor a bűnügy sértettje elhaladt előttük, a 13 éves cigarettát kért a férfitól, aki adott is neki három szálat és továbbment.

Még aznap éjjel újra összetalálkoztak a férfival, akkor a vádlottak mentek oda hozzá és a 13 éves először ismét cigarettát kért tőle. Amikor azonban a sértett közölte, hogy már adott nekik és „esze ágában sincs adni”, a társaság legfiatalabbja pénzt kért tőle, de a férfi ezt is visszautasította. Erre mindhárman szidalmazni kezdték és veréssel fenyegették. Mivel a sértett továbbra sem volt hajlandó pénzt adni nekik, a felnőttkorú arcon ütötte és mellkason rúgta, majd a földre került áldozatukat mindannyian tovább ütötték és rugdosták. Eközben a sértett mellényének egyik zsebéből kivették a pénztárcáját, benne 19.000,- forinttal, másik zsebéből pedig egy zacskó dohányt és egy szivarkát. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Egy arra járó kerékpáros szemtanúja volt a rablásnak és a menekülő rablók nyomába eredt. A társaság legfiatalabb tagját utolérte és visszatartotta, miközben értesítette a rendőröket. A bajai rendőrök a rabolt holmit lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

Az ügyészség a társaság mindhárom tagját csoportosan elkövetett rablás, a két idősebb vádlottat ezen kívül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. A 13 éves fiatalkorú szabadlábon, míg két társa letartóztatásban várja, hogy ügyükben a Bajai Járásbíróság döntést hozzon.

Kecskeméti Járási Ügyészség

hirtv.hu/ahirtvkekhirei/elobb-cigarettat-kert-a-13-eves-majd-tarsaival-egyutt-rabolt-is-2520740?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?