márc 28, 2021
8 Views
0 0

Elment az eszük? Tömegek játszanak mindannyiunk életével – parkokba özönlöttek az emberek a hétvégén

Written by

Emberek ezrei árasztották el a zöld területeket, és sokan keltek vidéki útra is. Ebben nem gátolta meg a tömeget a járványügyi szakemberek felhívása sem, önfeledt csoportok verődtek össze például a Margitszigeten is, de ezrek kirándultak a budai hegyekben, a városligeti játszótéren fürtökben lógtak a gyerekek. S szinte a nyári csúcsot idézte szombat délelőtt az M7-es autópálya is, fél﷯órás dugóval lehetett kiaraszolni a Balaton felé a fővárosból.

Pedig Müller Cecília tiszti főorvos a hét minden napján elmondta, most különösen fontos, hogy betartsuk a szabályokat azért, hogy ne fertőződjünk meg. A kórházak tele vannak, az egészségügyi ellátórendszer a végét járja, a fiatalok mégis tömegesen buliznak.

(A legfrissebb hírek itt)

Az emberek így viselkednek, amikor betör végre a tavasz. Ám tényleg nem szerencsés, ha maszk nélkül, ötven centire ülnek egymástól, ekkor valóban átkerülhetnek a vírusok – vélekedett a jelenségről Rusvai Miklós virológus. – A fiatalok mindig is kockázatvállalóbbak, mondhatni, felelőtlenebbek voltak, nem tudunk ellene mit tenni, ám ezúttal sajnos a mi korosztályunkra is veszélyt jelentenek. Ezért próbáljunk rájuk hatni – szögezte le a szakember.

A velencei-tavi bringások használtak maszkot / Fotó: Pozsonyi Zita

A velencei-tavi bringások használtak maszkot / Fotó: Pozsonyi Zita

„Az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek. Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye” – fakadt ki Zacher Gábor az Indexnek.﷯

A járványügyi korlátozások alól egyébként egészen elképesztő módszerekkel próbálnak kibújni egyesek. A sonline.hu szerint az elmúlt napokban a kaposvári taxis társaság több fuvarjának végcélja az Arany János téri mentőállomás volt, ahol az ott dolgozók kérték, hogy a taxisok saját egészségük érdekében ne vigyenek koronavírus-gyanús utasokat tesztelésre.

(Ez is érdekelheti: Özönlenek a világ sportolói Magyarországra a járvány idején)

Amanda (32) és Béla (58) idős rokonaikat hozták ki sétálni a közeli idősotthonból. Távol maradtak a fiataloktól, felháborodtak azon, milyen felelőtlen emberek vannak / Fotó: Varga Imre

Amanda (32) és Béla (58) idős rokonaikat hozták ki sétálni a közeli idősotthonból. Távol maradtak a fiataloktól, felháborodtak azon, milyen felelőtlen emberek vannak / Fotó: Varga Imre

Már nem ellenőriznek

Mindeközben sokan úgy vélik, hogy a karanténban tartózkodók ellenőrzése lényegesen enyhébb lett. Egy pedagógus lapunknak elmondta, hogy amikor a PCR-tesztje pozitív lett, közölték vele, mehet a barátjához, nem fogják ellenőrizni. Korábban, kontaktszemélyként kétszer is felkeresték a rendőrök.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni egy drogériában? Íme a titok! (x)
6 különleges ajándék nőknek húsvéta (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/tomeg-jarvany-parkokba-ozonlottek/pg4c68y

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?