okt 12, 2020
0 View
0 0

Elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár a koronavírus miatt

Written by

Elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni, ezért elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amely helyett a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) kampányt indít a hazai kézművesek támogatására.

A BFTK vezetése ezért – a fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve – úgy döntött, hogy az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár a járványhelyzet miatt elmarad – közölte az MTI-vel hétfőn a BFTK. A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedésekkel készülnek, szigorítva a hasonló jellegű rendezvények megtartását.

Internetes rendelést ajánlanak

A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelynek keretében arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak

– idézi a közlemény Faix Csabát, a társaság ügyvezetőjét. Faix Csaba hozzátette, hogy a vásárra jelentkező kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart. A főváros turisztikai cége további csatlakozókat, cégeket vár a kezdeményezéshez, hiszen ennek a szolgáltatói szektornak a húsvéti és a karácsonyi időszak a fő bevételi forrása – áll a közleményben.

Forrás: MTI; Fotó: Horváth Péter Gyula- PestiSrácok.hu

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/elmarad-iden-a-vorosmarty-teri-karacsonyi-vasar-a-koronavirus-miatt/

Komment írása

banner

Vélemény, hozzászólás?