febr 27, 2021
20 Views
0 0

Ellentétes félidők, igazságos döntetlen az örökrangadón – MTK-FTC 2-2

Written by

Ellentétes félidők, igazságos döntetlen az örökrangadón – MTK-FTC 2-2

Két teljesen ellentétes félidőt, ugyanakkor végig jó iramú és izgalmas mérkőzést hozott az örökrangadó, az MTK és a Ferencváros csapatai között a Hidegkuti-stadionban. A látottak alapján igazságos döntetlen született, amelynek a kétgólos hátrányból felálló MTK örülhet jobban.

Ellentétes előjellel készülhetett az örökrangadóra a házigazda MTK és ellenfele, a Ferencváros. A hét közepén ugyanis mindkét csapat érdekelt volt a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, s amíg az MTK magabiztosan győzött Tállyán és jutott be a negyeddöntőbe, addig a Fradi hazai környezetben maradt alul a MOL Fehérvár FC ellen, így zsinórban harmadszor is viszonylag hamar elvérzett a honi kupasorozatban. Mindezek alapján az MTK is bizakodhatott a mérkőzést megelőzően.

Az összeállításokban több érdekességet is találhattunk. Az MTK-nál egyetlen változtatás sem volt a Fehérvár elleni győztes csapaton, ami azt jelentette, hogy pályára lépett az a Varga Roland is, aki az ősszel még az FTC játékosa volt, ám Szergej Rebrov lemondott róla, így a Hungária körútra távozott. Most egykori csapata ellen nagy motiváltsággal léphetett pályára. A Ferencvárosnál kimaradt a kezdőből Tokmac és Boli, ami a nevek alapján talán meglepetés, ám a tavaszi teljesítményt látva már kevésbé, és először kezdett a zöld-fehéreknél a nemrégiben Svédországból igazolt grúz Grigori Kharaishvili, a védelemben pedig a Videoton elleni kupameccs után ismét kezdett a marokkói Samy Mmaee. A kispadon kapott ugyanakkor csak helyet Gera Dániel, aki Varga Rolanddal ellentétes utat járt be, az MTK-tól igazolt a Fradihoz télen.

Határozott Zubkov, határozatlan MTK-védők

Még szinte el sem kezdődött a mérkőzés, amikor máris vezetést szerzett a Fradi. Zubkov jutott labdához úgy 20 méterre az MTK kapujától, és rövid tologatás után jobbal nagy erővel a kapuba lőtt. Labdája a bal kapufáról vágódott a kapuba. Noha ez Zubkov érdemeiből semmit nem von le, góljához kellett az MTK-védők határozatlan asszisztálása is. Mintha a kék-fehér bekkek nem hitték volna, hogy az ukrán játékos ellövi a labdát.

A villámgyors gólnak köszönhetően gyakorlatilag a második perctől „új mérkőzés” vette kezdetét, hiszen a Ferencváros beállhatott kedvenc játékára, a biztos védekezésből vezetett gyors, ellentámadásokra. Az 5. percben kis híján a második gólt is megszerezték a zöld-fehérek. Laidouni kapott kitűnő indítást a leshatáron, ragyogóan löbbölt középre, Isael fejese azonban a kapufán csattant, s a kapufa „igazságos” volt, mert amíg Zubkov lövésénél befelé, úgy most kifelé pattant róla a labda. Újabb egy perc elteltével Lovrencsics nyargalt végig a jobb szélen, beadására Kharaishvili érkezett, de nem találta el a labdát, pedig ajtó-ablak ziccerhelyzet volt.

Eladott labda után megint jött Zubkov

Ha lenne időkérés a fociban, ezután a helyzet után Michael Boris MTK-edző alighanem kikérte volna az elsőt, hogy rendezze csapata sorait, de így csak a pálya széléről vezényelhetett. Mindenesetre a 7. perc elején elmondhattuk, hogy az egygólos Fradi-előny az MTK-ra nézve volt hízelgő, mert a hazaiak mintha belealudtak volna a mérkőzéskezdésbe. Persze az is lehet, hogy a hétközi kupafiaskó után a Fradi volt most annyira ellenállhatatlan, amelyre az MTK-nak nem volt ellenszere.

A következő percekben kicsit kiegyenlítődött a játék képe, sőt, a 15. percben az MTK elvégezhette első szögletét is, de nem született gól a lehetőségből. A 18. percben Schön és Haratin fejelt össze, de szerencsére nem történt sérülés és mindketten folytatni tudták a mérkőzést. A 23. percben óriási védelmi hibát követtek el ismét a hazaiak. A saját 16-osukon belül adták el a labdát, amelyre – ki más, mint – Zubkov csapott le, s egy remek csel után nagyon szépen emelt a hálóba. A visszafogott teljesítménye miatt többször is bírált Zubkov most nagyszerűen kezdte a találkozót. Olyannyira belejött a játékba, hogy kis híján triplázott, a 29. percben zúgó ballábas kapufát rúgott.

A második góljukat ünneplő fradisták ekkor aligha hitték, hogy végül be kell érniük egy ponttal... Fotó: MTI/Kovács Tamás

A második góljukat ünneplő fradisták ekkor aligha hitték, hogy végül be kell érniük egy ponttal… Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nem sokkal Zubkov harmadik nagy helyzete után cserélt Michael Boris. A második gól előtt hibát vétő Kata helyett a bolgár légiós, Dimitrov lépett pályára a hazai csapatnál. Nyilván a védelmet kívánta ezzel stabilizálni a német szakember, ami az eddig látottak alapján érthető is volt. A 43. percben jegyezhettük fel az első sárga lapot, Sigérnek mutatta fel Bogár játékvezető.

És felpörgött az MTK

A második félidőre ugyanabban az összeállításban jöttek ki a csapatok, nem változtatott tehát egyik tréner sem. Hogy Michael Boris mit mondott fiainak az öltözőben, azt nem lehet tudni, de nagyon sokat fordult a játék képe. A kék-fehéreket mintha kicserélték volna, aktívan, rendkívül agilisan kezdték a játékrészt, aminek hamar meg is lett az eredménye. Az 55. percben Nagy Zsolt nagyon szép gólt szerzett, Varga Roland beadása után. Ezzel máris nyílt lett a mérkőzés, és mivel a második félidőben a Fradi látszott „bennragadni”, nem is volt különösebben meglepetés, hogy hamarosan egyenlített is az MTK.

A 60. percben Schönnel szemben szabálytalankodott Isael, és a jogosan megítélt 11-est az ex-fradista, Varga Roland kíméletlenül bevarrta. A szélsőnek ez már a 10. pontja volt a „kanadai táblázaton” az MTK színeiben. Kezdődhetett tehát minden elölről, mintha mi sem történt volna a mögöttünk hagyott 60 percben. A játék képe annyiban változott, hogy a kék-fehérek ismét biztonságosabb játékra álltak be, így a Fradi mezőnyfölénybe került ugyan, ám jelentős helyzetet egyáltalán nem tudtak kialakítani a zöldek.

Elrontott tizenegyes

Időközben Tokmac, Wingo és Mak is beállt a Fradiba, Rebrov az ő pályára lépésüktől várt új lendületet csapatának. Nem is kalkulált rosszul, mert a 81. percben büntetőhöz jutott a Ferencváros. Laidouni és Mezei összecsapása után az MTK-játékost szabálytalannak ítélte a bíró, így a Fradi rúghatott büntetőt. Róbert Mak állt a labda mögé, ám rosszul helyezett, gyenge próbálkozását Mijatovics gyors vetődéssel hárítani tudta.

A kihagyott büntető alaposan megfogta a Fradit, mert az utolsó percekben egyre-másra vezette támadásait az MTK, Dibusz többször is bravúrral védett. S bár ezekkel a helyzetekkel a kék-fehérek megnyerhették volna a meccset, a győzelem végül mégis inkább Tokmac lábában maradt, aki a 93. perc elején egy remek beadásra érkezett, ám mellé ment a lövése.

Összegezve a mérkőzést, ellentétes félidőket láthattunk, és a játék képe alapján mindkét csapat rászolgált egy pontra, és nem érdemelt volna vereséget, így a döntetlen igazságos. Más kérdés, hogy kétgólos félidei vezetésük után ennek az Üllői úton biztosan nem örülnek igazán…

Vezető kép: MTI/Kovács Tamás.

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/ellentetes-felidok-igazsagos-dontetlen-az-orokrangadon-mtk-ftc-2-2/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?