máj 4, 2021
8 Views
0 0

Elkezdődött a szeretőjét lelövő román orvos ügye: a vádlott is kérdezett a tanúktól

Written by

Elkezdődött a szeretőjét lelövő román orvos ügye: a vádlott is kérdezett a tanúktól

A gyilkosság előtt két éven keresztül zaklatta áldozatát az a román orvos, aki 2016-ban különös kegyetlenséggel megölte volt szeretőjét és annak férjét. Erről több tanú is beszámolt a Nyíregyházi Törvényszék mai ülésén. A román tüdőgyógyász munkahelyén szeretett bele a kétgyerekes családanyába. A nőt és a férjét a gyerekeik szeme láttára lőtte le. Az ATV Híradójának riportja.

2016 augusztusának végén rendőrök helyszíneltek annál a nyíregyházi háznál, ahol a vád szerint egy román orvos a gyermekei szeme láttára megölte az ott élő 40 éves édesanyát, férjét életveszélyesen megsebesítette. A gyilkossággal vádolt férfi ügyében a nyíregyházi törvényszék tanúkat hallgatott meg.

„Meghallgatta többek közt a vádlott könyvelőjét, az elhunyt sértett védőjét, illetve a vádlott barátait is. A bíróság a tárgyalást továbbra is tanúkihallgatásokkal folytatja, majd ezt követően sor kerül az eljárás során kirendelt szakértők meghallgatására” – mondta el híradónknak Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője.

A tárgyaláson volt olyan tanú, aki azon csodálkozott, hogy egy tanult, gyógyításra felesküdött férfi miként tudott így kifordulni magából. Az már korábban ismert volt, hogy a nő és a gyilkosa között szerelmi kapcsolat állt fent. Ezt szakította meg az asszony.

A tanúktól a vádlott is kérdezett. Balogh Csilla Tünde, az orvos ügyvédje szerint védencének voltak észrevételei és különböző kérdései is.

„Azt gondolom, hogy a tanúk meghallgatása azért is fontos része a bizonyítási eljárásnak, mert vallomásaik alapján sikerül a bíróságnak feltárni, hogy a cselekmény hogyan történhetett” – tette hozzá Balogh.

Az is kiderült, hogy a román orvos a nőt a szakítás után évekig zaklatta. Az asszony már a feljelentést fontolgatta.

Helmeczy László, a család ügyvédje elmondta, hogy a tragédia előtt nem sokkal már a zaklatási eljárást indították volna meg.

Helmeczy úgy látja: teljesen egyértelmű, hogy a férfi előre kitervelt módon követte el a gyilkosságot ,és lőtte le a férjet is. Fegyvert vásárolt, majd követte áldozatát.

A tárgyalás pénteken folytatódik.

Megkezdődött a szeretőjét megolő román orvos pere

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210504-elkezdodott-a-szeretojet-lelovo-roman-orvos-ugye-a-vadlott-is-kerdezett-a-tanuktol

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?