ápr 17, 2021
3 Views
0 0

Elkészült az első házi kedvenceknek adható koronavírus-vakcina, a magyar színésznő elárulta beadatná-e kutyáinak – videó

Written by

Miután 2020. februárjában Hongkongban az első kutya koronavírus-tesztje pozitív lett, több állatorvos is azon fáradozott, hogy létrehozzon egy olyan vakcinát, amellyel a házi kedvenceket is be lehet oltani.

(A legfrissebb hírek itt)

Ez Oroszországban sikerült először, ahol már kifejlesztettek egy koronavírus elleni vakcinát a négylábú kedvencek számára.

A járvány kitörése óta eddig kutyáknál két alkalommal regisztráltak olyan esetet, hogy egy állat elpusztult koronavírus fertőzésben, azonban mindkét állat súlyos betegségben szenvedett. A kutyákon kívül azonban a házi macskák, a nagymacskák és a vadászgörények is fogékonyak a covidra.

Juhász Csaba állatorvos szerint a vakcina elsősorban prémes állatok és házi kedvencek esetében alkalmazható majd és csak akkor ajánlja az oltást, ha egy állatfaj esetében bizonyított, hogy egy embernek is képes átadni a vírust.

A koronavírus alatt még több figyelmet szentel kutyáinak Balázs Andi is. A színésznő nagyon figyel arra, hogy olyan eledeleket válasszon kedvenceinek, amik több vitamint is tartalmaznak. Azt is elmondta, hogy beadatná állatainak az oltást, ha szükséges lenne.

Ez is érdekelheti: Több gorilla is koronavírusos lett a San Diegói állatkertben

Betöltés…

– Hiszen nálunk ők családtagok, és hogyha arról lenne szó, hogy az egészségük érdekében fontos, hogy megóvni őket, akkor abszolút beadatnám nekik, természetesen. Hiszen ugyanúgy beadatjuk nekik a veszettség elleni oltásokat, vagy esetleg bármilyen kutyabetegség elleni dolgokat. Hogyha azt mondják nekem hatalmas állatorvosok, tőlem sokkal okosabb emberek, hogy szükség van rá, akkor nem zárkóznék el előle egyáltalán – magyarázta Balázs Andi a Tényeknek.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

EXTRA AJÁNLÓ
Tavaszi megújuló praktikák, amiket mindenkinek ki kellene próbálnia (x)
A leggyakoribb női intim problémák és megoldásaik (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/oroszorszag-koronavirus-hazi-kedvencek-allatkert/zn14mtv

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?