ápr 27, 2021
8 Views
0 0

Elképesztő felfedezés: az egyik legnagyobb vaskori fegyverkészletére bukkantak a régészek

Written by

A kora vaskor Németországban időszámításunk előtt 800 és 45 között tartott, a késő vaskor pedig a rómaiak térhódításával, az időszámítás előtti 1-ben ért véget.

Az ásatás helyszíne a feltételezések szerint egy hegyi erőd lehetett, ezek általában kőből, agyagból vagy más anyagból épültek. Itt az 1950-es évek óta folyik a munka, a korábbi vizsgálatok során felszínre kerültek az erőd körüli sáncok és néhány tárgy is.

(A legfrissebb hírek itt)

A kutatók új megközelítéssel, fémdetektorok segítségével kezdték vizsgálni a helyszínt, így találtak rá a kardokra, dárdákra, lándzsacsúcsokra, pajzsokra, övhorgokra és hámrészekre.

A tárgyak korának pontos meghatározása nem lehetséges, de a környező anyag alapján az időszámítás előtt 300 és 1 közötti időszakból származnak – írja a PhysOrg.com tudományos-ismeretterjesztő portál.

A kardok, dárdák és lándzsák nagy része súlyosan sérült volt. A kardok ketté vagy háromfelé voltak törve, a dárdák és lándzsák hegye eltompult. A sérülések komolyságából a szakértők arra következtetnek, hogy ezeket szándékosan csinálták egy csata után, tehát valószínűleg elvették ezeket a legyőzött ellenségtől.

Ez is érdekelhet: Összeszedték: ennyiszer beszélt félre a beiktatása óta Joe Biden

Erre utal az is, hogy az erőd területén felhalmozva találták őket; valószínűtlen, hogy ezen a helyszínen zajlott volna a csata. A kutatók szerint a harc vélhetően a mai Wilzenberg területén zajlott, a győztesek pedig győzelmüket jelképező trófeaként vitték magukkal az erődbe a fegyvereket.

(MTI)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/nemetorszag-regeszet-fegyverek/rcqe6f5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?