máj 3, 2021
12 Views
0 0

Eljött az érettségi vizsgák ideje: ma reggel magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdenek a végzős diákok

Written by

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár korábban elmondta: egy teremben legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat – a másfél méteres távolság betartásával –, továbbá megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt is biztosítani kell nekik. A felügyelő tanároknak kötelező a védőmaszk használata – nekik kesztyűt és védőmaszkot is központilag biztosítanak –, a diákoknak az írásbeli ideje alatt azonban csak ajánlott – közölte az államtitkár.

(A legfrissebb hírek itt)

A magyarérettségire közép- és emelt szinten is 240 perc áll rendelkezésre, és maximum 100 pontot lehet elérni mindkét szinten.

(Kapcsolódó: Megvan az idei érettségi menete: erre kell készülniük a tanulóknak)

Két különböző feladatlapot kell a diákoknak megoldani: az elsőre 90 percet kapnak. A feladatlap egy 60 perces szövegértési és egy 30 perces szövegalkotási feladatból áll. Utóbbinál két típusból kell egyet választani, egy érvelést vagy egy gyakorlati szövegműfaj elkészítését, 120-200 szavas terjedelemben.

A második feladatlap megoldására 150 percet kapnak az érettségizők. Ennél szintén választani lehet, egy műértelmező szöveget kell megírni, amelynek 400-800 szóból kell állnia. Ez lehet egy mű adott szempontú értelmezése vagy két mű adott szempontú összehasonlító értelmezése.

A magyar vizsgákat kedden a matematika írásbelik követik.

(MTI)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/erettsegi-magyar-nyelv-irodalom-koronavirus-jarvany/p0y1ccb

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?