ápr 26, 2021
12 Views
0 0

Elindult a forgalom az ország legokosabb hídján

Written by

Az utasokat szállító vonatok is birtokba vették ma reggeltől Budapest új vasúti hídját – adta hírül a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója Facebook-oldalán.

Vitézy Dávid a bejegyzésében azt írta, a cél az, hogy csúcsidőben akár 7-8 percenként járjanak a Budapestet átszelő elővárosi vonatok a mai félóránkénti közlekedés helyett, továbbá több helyen tudjanak megállni és kapcsolódni Budapest közlekedési rendszeréhez.

Ezért épül három új megálló Budapesten a körvasúton, a híd két oldalán Budán és Pesten, illetve az Üllői út keresztezésénél. Az új megállókkal a vonatok kapcsolódnak majd az 1-es és 2-es villamosokhoz, a rakparton meghosszabbított Budai Fonódó villamoshálózathoz, a belváros felé meghosszabbítandó H6-os ráckevei és H7-es csepeli hévhez, valamint az M3-as metróhoz is

– írta Vitézy Dávid.

Mint megírtuk, Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár vasárnap a közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy sikeres és eredményes teszt után vasárnap estétől megindulhat a forgalom a Duna felett átívelő új sínpályán, az új Déli összekötő hídon a Rákóczi híd mellett.

index.hu/belfold/2021/04/26/vitezy-david-bfk-vasuti-hid-kozlekedes-vonat-utasok-budapest-fovaros/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?