okt 13, 2020
4 Views
0 0

Elhasalt a teszten az amerikai vakcina

Written by

Megmagyarázhatatlan egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál, így felfüggesztette a Johnson and Johnson amerikai gyógyszeripari óriásvállalat koronavírus elleni vakcinájának tesztelését hétfőn – írja az MTI.

A cég egyike azoknak, amelyek azért versengenek, hogy elsőként állítsanak elő védőoltást a betegség ellen. 

A tesztelés már igen előrehaladott állapotban, a három szakaszból álló klinikai próbák utolsó részében tartott, amelynek során a vakcinát több ezer embernek adták be, hogy az oltóanyag hatékonyságát és biztonságos alkalmazását vizsgálják.

A Johnson and Johnson a múlt hónapban azt közölte, hogy három kontinensen mintegy hatvanezer embert kíván bevonni a kísérletek harmadik szakaszában. Hétfőn azonban közleményben tudatták: általában egy klinikai teszt során előfordulnak betegségek, még súlyosak is, és várható, hogy a nagyobb létszámban végzett kísérleteknél ezek száma is nagyobb lesz.

Megállapították azt is: különbség van abban, ha vizsgálati szinten jelentik be a kísérletek felfüggesztését, mint amikor egy egészségügyi hatóság rendeli el ugyanezt.

Az óriásvállalat kiemelte, hogy erősen elkötelezett a vakcina biztonságos használata iránt, valamint hogy a kísérletben résztvevő alany betegségét vizsgálják a vállalat orvosai és független ellenőrző testületek egészségügyi megbízottjai.

index.hu/kulfold/2020/10/13/usa_koronavirus_vakcina_teszt/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?