márc 29, 2021
3 Views
0 0

Életveszélyes sérüléseket szenvedett: forró vízzel teli fazékba esett egy hatéves borsodi kisfiú

Written by

8 perce

A gyermek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett /Illusztráció: Pexels

A gyermek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett /Illusztráció: Pexels

Vádat emelt az ügyészség egy, a harmincas éveiben járó férfi ellen, miután annak hatéves kisfia életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A férfi egy borsodi kistelepülésen lakik egy családi házban az élettársával és gyermekükkel.

A vádirat szerint 2020. június elején, kora délután a család mosáshoz készülődött, ezért a vádlott kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet és a centrifugát. A nyári konyhában, egy kisméretű fazékban vizet melegített, majd amikor felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja elé tette. A mosógéptől nem messze játszott a kisfiú.

Az apa a kerti csapnál hozzálátott a mosógép tisztításához, amikor a játék közben szaladgáló gyermek megbotlott és beleült a mögötte lévő forró vízzel teli fazékba. Az apa meghallotta fia kiabálását, rögtön kikapta az edényből, élettársával együtt levetkőztették, és a kerti csapnál azonnal hűteni kezdték, majd vizes törölközőbe csavarva kórházba vitték.

A kisfiú testfelszínének mintegy 60 százalékán másodfokú és harmadfokú sérüléseket szenvedett el, amelynek következtében közvetlenül életveszélyes állapotba került.

„A vádlott a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor a vízzel tele fazekat úgy helyezte el a gyermeke közelében, hogy azt nem takarta le, illetőleg egyéb módon nem akadályozta meg a baleset bekövetkezését” – áll az ügyészség közleményében.

Az apa büntetlen előéletű, az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért rá.

(Ügyészség.hu)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)
égési sérülés vádemelés baleset

www.blikk.hu/aktualis/belfold/vademeles-forro-vizzel-teli-fazekba-esett-egy-hateves-borsodi-kisfiu/xl1ltc2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?