márc 29, 2021
4 Views
0 0

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy forró vízbe eső hatéves kisfiú

Written by

Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy harmincas éveiben járó apa ellen. A férfi egy borsodi kistelepülésen lakik az élettársával és a hatéves kisfiával.

A család mosáshoz készülődött az egyik júniusi napon, ezért a férfi kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet és a centrifugát. A nyári konyhában, egy kisméretű fazékban vizet melegített, majd amikor felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja előtti járdaszakaszon letette a földre. Eközben a mosógéptől nem messze játszott a kisfia.

A férfi hozzálátott a mosógép tisztításához a kerti csapnál, amikor a játék közben szaladgáló gyermek a forró víz közelében hátrálva közlekedett, megbotlott és beleült a mögötte lévő fazékba. Kiabálására a férfi rögtön kikapta az edényből, élettársával együtt levetkőztették, és a kerti csapnál azonnal hűteni kezdték, majd vizes törölközőbe csavarva kórházba vitték.

A gyermekkorú sértett testfelszínének mintegy 60 %-án másodfokú és harmadfokú sérüléseket szenvedett el, melynek következtében közvetlenül életveszélyes állapotba került. Az apa a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor a vízzel tele fazekat úgy helyezte el a gyermeke közelében, hogy azt nem takarta le, illetőleg egyéb módon nem akadályozta meg a baleset bekövetkezését. Az ügyészség felfüggesztett fogházat kért a büntetlen előéletű családfőre.

24.hu/belfold/2021/03/29/eletveszelyes-egesi-seruleseket-szenvedett-egy-forro-vizbe-eso-hateves-kisfiu/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?