ápr 8, 2021
7 Views
0 0

Eldőlt: ennyi néző lehet majd a futball Eb budapesti meccsein – Van olyan helyszín, amely kieshet

Written by

London, Glasgow, Dublin, Amszterdam, Koppenhága, Szentpétervár, Bilbao, München, Budapest, Baku, Róma és Bukarest a tizenkét rendező helyszín, de könnyen lehet, hogy ez a lista még szűkül, ugyanis több rendező már most kijelentette, nem tud majd nézőket fogadni.

(A legfrissebb hírek itt)

Budapest nincs köztük. Azt az MLSZ is megerősítette, hogy biztosan lehetnek majd szurkolók, de pontos számot nem adtak. Annyit sikerült megtudni, hogy várhatóan a 68 ezres Puskás Arénában 15 180-an lehetnek majd. Azt pedig Gulyás Gergely miniszter jelentette ki, hogy olyan drukkerek mehetnek be, akik védettséget jelentő oltással rendelkeznek.

Londonban is lesz néző. A Wembley hét meccset rendez majd, és a jelenlegi szabályozás szerint május közepétől legfeljebb tízezer, június 21-től korlátlan számú drukker lehet. Az angol szövetség reméli, hogy akár 20 ezren is lehetnek majd a meccseken, sőt, másoktól is szívesen átvállal rendezést.

A skót kormány jóváhagyta, hogy a glasgow-i Hampden Parkban 12 ezer szurkoló mehet majd be. Dublinban viszont egyre nagyobb az aggodalom, úgy néz ki, hogy az Aviva Stadionban nem lehetnek majd nézők, így könnyen lehet, hogy a három csoportmeccsről és egy nyolcaddöntőről lemondhatnak az írek. Amszterdamban, a Johann Cruyff Arénában 12 eze drukker lehet a döntés alapján.

A koppenhágai Parken Stadionba, amely 38 ezer néző befogadására alkalmas 11-12 ezer szurkolót tudnak majd beengedni. A szentpétervári, 68 ezer nézőt befogadó Kresztovszkij Stadion az orosz tervek szerint félig telhet meg.

Nagy bajban van Bilbao, de München sem tudott konkrét információkkal szolgálni. Előbbinél a baszk törvények szerint lehetetlen teljesíteni a szurkolók beengedését június 11-től. Münchenben pedig nőttek az esetszámok, így konkrét adatot nem közöltek. A németek valószínűleg bennmaradnak, s a 70 ezres Allianz Arénában 13-15 ezer néző lehet majd.

Baku és Róma is azt ígérte, hogy beengedi a nézőket, de pontos számmal egyik helyszín sem tudott szolgálni. Az viszont már biztos, hogy Bukarestben 13 ezer látogató lehet majd az 54 ezer férőhelyes stadionban.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Minden, amit a férfiak legfontosabb szervéről tudni lehet (x)

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/labdarugas-europa-bajnoksag-szurkolok/zk2nw2j

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?